Æsj – Yuck

20.05.2019

Klokken var 04.00 og da Rune kom ned i første satt Eva og Alvin ved utgangsdøra og stirret på ham med store øyne. Rune skjønte raskt hvorfor, for den eimen som kom flygende inn i nesa hans var vel ikke akkurat det man kan kalle en parfymelukt. Valpebingen var full av møkk. Rune vekket meg med noen forsiktige ord om at jeg måtte komme ned. Anger på at jeg gjorde det. Det var bare å sette igang.

– It was 04:00 AM and when Rune came down first, Eva and Alvin sat at the exit door and stared at him with big eyes. Rune quickly realized why, because the fad that came flying into his nose was not exactly what one might call a perfume smell. The pup puppy was full of dung. Rune woke me up with some cautious words that I had to come down. Indicates that I did. It was just getting started.

Jeg puttet valpene i hundebadekaret sammen med Gudny. Så dusjet jeg dem og passet på at både poter og resten av dem ble skikkelig reine. Det var fem stykk firbeinte som ikke var særlig fornøyde med meg. Først ble de vekket «midt» på natta for så å bli gjennomvåte alle sammen. Da de var badet fjernet jeg alt i valpebingen. Så var det bare å få skylt det og puttet det i vaskemaskinen. Ære være den som fant opp en slik herlig innretning. Valpene fikk et teppe på gulvet slik at de hadde et sted å være til gulvet i bingen deres tørket.

– I put the puppies in the dog bath together with Gudny. Then I showered them and made sure that both the paws and the rest of them were properly cleaned. There were five pieces of the quill that were not very happy with me. At first, they were awakened «in the middle» the night then they were all soaked together. When they were bathed, I removed everything in the puppy bin. Then I had to get rid of all the poop and put their blankets in the washing machine. Glory be the one who invented such a wonderful device. The puppies got a blanket on the floor so they had a place to stay on the floor while their pen dried.

Heldigvis var det ingen av dem som hadde diaré, men jeg hadde luftet Gudny for tidlig igår kveld slik at hun ikke klarte å holde seg til jeg normalt står opp. Samtidig hadde de klart å velte vannkoppen så det var mildt sagt litt grøppete det som var brunt i bingen.

– Fortunately, none of them had diarrhea, but I had let Gudny put too early last night so she couldn’t keep it until I normally get up. At the same time, they had managed to overturn the water bowl, so it was a bit shabby what was brown in the puppy pen.

Æsj – Yuck

Det var i hvert fall godt med frokost etter en slik behandling.

– At least it was good with breakfast after such a treatment.

Frokost – Brekfast

21.05.2019

Imre var med og holdt vakt. – Imre joined the guard dogs

Vakthundene – The guard dogs..

Lykke hadde vondt i beinet så da måtte han en tur til veterinæren. Ikke helt fornøyd over å bli puttet i bur, men det var jo ikke nok med det han måtte til og med være med å kjøre bil. Kan fortelle deg at Lykke var sur på meg et par dager etterpå, men vi er venner igjen nå.

– Lykke has hurt his leg so he had to go to the vet. Not quite happy to be put in a cage, but that wasn’t enough he even had to go for a drive with me. Can tell you that Lykke was a bit angry with me for a few days afterward, but we are friends again now.

Lykke

Det å få Berit til og slutte å vokte ting er jeg visst ikke særlig flink til. Hadde den bikkja vært ti ganger større kunne man satt henne foran Slottet og ingen ville sluppet inn.

– To get Berit to stop guarding things is certainly not something I’m very good at. Had she been ten times larger, one could put her in front of the King’s castle in Oslo and no one would get in.

Berit vokter veska mi – Berit guards me bag

Jeg må innrømme at jeg blir like fasinert hver gang jeg ser Mango sammen med de små. Hun bare elsker at de leker rundt og med henne.

Det er akkurat som om de små barker seg sammen når det gjelder Colin. De bare elsker å løpe etter ham. Han synes nok de fortsatt er litt for små slik at han er redd for å tråkke på dem.

– It is just as if the little rascalls make a plan together when it comes to Colin. They just love running after him. He probably still thinks they are a bit too small so he is afraid to step on them.

Må bare si det igjen:»Jeg er så stolt av Mango og Gudny.» Det kan adoptere hva som helst tror jeg. Mango har tatt til alt som har kommet hit av valper unntagen Eva. Mango syntes Eva var litt for stor.

– Just have to say it again: «I’m so proud of Mango and Gudny.» They can adopt anything I think. Mango has adopted every puppy that has come into this house except Eva. I believe Mango thought Eva was a little too big.

Leker – Playing

Mango har utrolig lang tunge og jammen hadde Ivan det samme. Imre sto på andre siden og fikk nuss.

– Mango has an incredibly long tongue and it seems as Ivan has one too. Imre stood on the other side and got a kiss.

Bestemor Mango og de små – Grandma Mango and the little ones

Det er ikke mulig for Colin å gå og snuse i fred om dagen. Straks han setter snuta i bakken er en av de små der. Det er merkelig at de tiltrekkes av ham hele tiden. Når jeg får tenkt meg om litt er det vel ikke så rart. Han prøver å overse dem og de ønsker så inderlig at han skal ta kontakt med dem. Noen ganger gidder han å snuse på dem og da blir de nesten helt i ekstase over at de har fått oppmerksomhet av ham.

– It isn’t possible for Colin to go and sniff alone during the day. As soon as he puts his nose down to the ground, one of the little ones is there. It’s strange that they are attracted to him all the time. When I think about it, it is not so strange. He tries to ignore them and they want him to give them some attention. Sometimes he bothered to sniff on them and then they were almost completely ecstatic that they had received the attention of him.

Colin and Idris

God natt! – Good night!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.