Første mål nådd – Made the first goal

22.04.2019

Første mål for Mr. Grey var å få ham opp i 100 gr. Vekten hans har løpt opp og ned som en jojo mellom 93 og 96 til nå.

– The first goal was to get Mr. Gray to weigh 100 gr. His weight has gone up and down like a yo-yo between 93 and 96 so far.

00:57 i natt var første mål nådd. Da veide han akkurat 100 gr. Jeg ble så glad for dette var før han spiste. Etter puppemåltidet veide han 101 gr. Det virket kanskje ikke så mye, men for Mr. Grey og meg var det helt fantastisk.

– 00:57 tonight was the first goal reached. He weighed 100 gr. I was so happy about this because this was before he ate. After the meal, he weighed 101 gr. It may not seem that much, but for Mr. Grey and me, it is absolutely fantastic.

Noen ganger ligger Gudny slik at den øverste rekka med pupper er litt høyt oppe og den nederste rekka med pupper er for lave for Mr. Grey. Dermed ble dyna brettet til som en ammepute. Kanskje jeg skulle begynne å lage ammeputer til hund! Hadde nemlig trengt en nå om dagen.

– Sometimes Gudny lies so that the top row of her breasts is a little high up and the bottom row of breasts is too low for Mr. Grey. I folded my duvet like a nursing pillow. Maybe I should start making nursing pillows for dogs! We need one now.

Ammepute – Nursing Pillow

Kan fortelle deg at Mr. Grey har temperament. Han lar seg ikke skue på hårene. Når jeg skal veie ham høres det ut som om jeg tar livet av den lille krabaten. Det er faktisk så ille innimellom at Gudny hopper opp på bordet for å sjekke hva jeg driver med.

– I can tell you that Mr. Gray has a big temperament. When I weigh him, it sounds like I’m killing the little rascal. It’s actually so bad sometimes that Gudny jumps up on the table to check out what I’m doing.

Da jeg var ute og luftet Gudny møtte Rufsen oss. Hverken Hippie eller Gudny brydde seg om at han kom. Koselig når de ikke jager kattene.

– When I was out in the garden with Gudny, we met Rufsen. Neither Hippie nor Gudny chased him when he came.

Når man har småvalper kan ting snu på sekundet. Fra en fin opptur var veien kort til en nedtur da jeg plutselig oppdaget at Mr. Grey hadde smerter. Han begynte å pipe og puste tungt. Det viste seg å være forstoppelse.

– When you have small puppies things can turn around in a second. From a nice ride up the hill, the road was short to a downhill when I suddenly discovered that Mr. Gray was in pain. It turned out to be constipation.

Jeg hadde klyster så jeg åpnet en slik liten flaske. Deretter begynte jeg å masser magen hans. Når endetarmsåpningen begynte å åpneseg sprutet jeg inn litt klyster. Heldigvis var denne veldig rennende. 30 sekunder etterpå bæsjet Mr. Grey som han aldri har gjort før. Jeg kunne se at han fortsatt hadde vondt. Han ville ikke ta imot tillegg. Nektet helt å svelge de dråpene jeg klarte å få inn i munnen hans. Ikke ville han suge av Gudny heller. Nå veide han 98 gr. igjen.

– I opened a small bottle with the clyster. Then I began to massage Mr. Grey’s stomach. When the rectum opening began to open, I injected some clyster. Luckily this one was very liquidity. 30 seconds later Mr. Grey pooed as he had never done before. I could see that he still was in pain. He did not want to accept supplements. He completely refused to swallow the drops I was able to get into his mouth. He would not suck Gudny either. Now his weight was 98 gr. again.

Godt det kom ut - It's good it came out
Godt det kom ut – It’s good it came out

Jeg turte ikke gi ham mer tillegg. Jeg lot han få hvile en times tid. Det så ut til å ha hjulpet. Da ga jeg ham fire dråper med druesukker og så la jeg ham til puppen til Gudna. Jammen drakk han litt. Et helt gram gikk han opp. Så nå veier han 99 gr.

– I didn’t dare give him more supplements. I let him rest for an hour. It seemed to have helped. Then I gave him four drops of grape sugar and then I put him to Gudny’s breast. He started to suck. An entire gram he went up. Now he weighs 99 gr.

14:30 Sugde han melk av Gudny og la på seg 1 gr. Etterpå prøvde jeg å få ham til å bæsje og tisse. Dæven og han bæsjet. Kanskje vi er over denne krisen nå.

– When I was out with Gudny and Hippie we met Rufsen. Neither Hippie nor Gudny cared that he came. Cozy when they don’t hunt the cats outside.

Han spiser - He is eating
Han spiser – He is eating

Så lenge Gudny vasker ham tar jeg det som et tegn på at ting er bra. En liten periode i dag ville hun ikke ha noe med ham å gjøre da han skreik som værst. Hun var borte og luktet på ham, men vasket ham ikke i det hele tatt.

– As long as Gudny is cleaning him do I take it as a sign that things are good. A little while today she would not have anything to do with him when he was in pain. She smelled him but did not try to clean him at all.

Han blir fortsatt vasket - He is still getting cleaned
Han blir fortsatt vasket – He is still getting cleaned

Berit står konstant utenfor bingen og vil inn. Dessverre for Berit får hun ikke lov til å nærme seg kassa i det hele tatt av Gudny. Når jeg slipper inn Gudny står Berit rolig og kikke på at Gudny går inn i bingen. Så hun respekterer det på et vis hu Berit. Mango holder seg litt på avstand, men hun får lov til å komme innenfor grindene av Gudny, men ikke opp i kassa.

– Berit is constantly outside the bin and wants to enter. Unfortunately for Berit isn’t she allowed to approach the box at all by Gudny. When I let Gudny into the bin, Berit stands calmly and watches that Gudny enters. She respectfully stands still and looks at Gudny when Gudny enters the bin. Mango stays a little at a distance, even though she is allowed to come into the bin, but not into the box.

Berit and Mango
Berit and Mango

For å få gjort litt måtte jeg ta med meg Mr. Grey. Jeg tør ikke etterlate hm i kassa om ikke noen ser etter ham. Dermed endte Mr. Grey opp som lommehund.

– To get something done, I had to bring Mr. Grey with me. I dare not leave him in the box unless someone looks after him. So, Mr. Gray ended up as a pocket dog.

Mr. Grey, lommehunden - Mr. Grey the pocket dog
Mr. Grey, lommehunden – Mr. Grey the pocket dog

Jeg trenger også litt søvn og tenkte at Mr. Grey skulle være trygg imens jeg sov. Jeg varmet sokken med ris han hadde med seg og la ham i en isboks sammen med er lekerotte. Jeg satte han og isboksen opp i esken hvor de andre valpene var. Nå var jeg sikker på at han ville ha det godt og varmt imens jeg tok meg et par timer på øyet. Jeg våknet av at Jorunn (min søster) kom. «Han er så liten i forhold til de andre,» sa hun. Det kunne hun da vitterligen ikke se siden han lå i isboksen?!?!?! Vel Mr. Grey lå absolutt ikke i isboksen. Den hadde han krabbet ut av. Dermed var ikke dette en god løsning når jeg skal sove litt.

– I need some sleep too and I thought Mr. Gray would be safe while I was sleeping when I heated a sock with rice that would keep him warm and put him in a box along with a toy rat. I put him and the box in the box where the other puppies were. Now I was sure would stay warm while I slept for a couple of hours. I woke up when my sister Jorunn came. «He’s so small compared to the others,» she said. She couldn’t see that since he was in the little box?!?!?! Well, Mr. Grey was definitely not in the box. He had crawled out of it. This was not a good solution that I thought it would be while I took a nap.

Smart?!?!?!?
Smart?!?!?!?

Jeg endte opp med å velge en kurv jeg hadde. Den ville han ikke klare å krabbe ut av. Grunnen til at jeg tar ham ut av kassa nå er at de andre gutta begynner å bli så store at han har problemer med komme frem når de har lagt seg på ham.

– I ended up putting him into a basket while I was taking a nap. He can not get out of it. The other boys are getting so big that I’m starting to get afraid that Mr. Grey won’t be able to get out from under them if they lie on top of him.

Det ble kurv - I chosed a basket
Det ble kurv – I chosed a basket

God natt! – Good night!


Dato
Date

 Tid
Time
Ivan
Hvit
White
Ian
Blå
Blue
Imre
Grønn
Green
Idris
Rød
Red

Mr. Grey
Chihuahua
12.04.1919:00235204232213
14.04.1914:10261211252224
15.04.1910:00291227269243
16.04.1916:54325243302266
17.04.1914:16351  263  328  292
18.04.1914:45356  289  354  325
19.04.1911:3038530438033888
20.04.1909:2941131440936093
21.04.1922:0544934446140598
22.04.1916:5748340747241198

2 kommentarer til «Første mål nådd – Made the first goal»

  1. Det er både spennende og imponerende å følge utviklingen til mister Grey – begynt å vente på dagens oppdateringer nå 😉 . Og den jobben du gjør … det er bare å bøye seg i hatten. Jeg heier på dere begge og håper på det beste.

    1. Tusen takk Kristin. Hjernen min er en lefse og det tror jeg jammen kroppen min er i disse dager også. Dette er både spennende, frustrerende og kjempeskummelt på en gang. Håper av hele mitt hjerte at Grey overlever. Gjengen min klarer seg selv sammen med Gudny så det er jeg ikke så engstlig for. Tusen takk for god og pene ord. <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.