4 ble til 6 – 4 became 6

19.04.2019

Alt i orden med Gudny. Hun trengte som jeg skrev igår litt smertestillende så roet hun seg. Det var jammen godt for meg, må si at jeg var engstlig et par timer.

– Everything is ok with Gudny. As I wrote last night I was a bit worried because she stressed a lot. Painkiller helped so now everything is back to normal.

Time 12:21

Dro jeg for å hente to små Chihuahuavalper (Kaller dem chigutta heretter). De ble født ved keisersnitt akkurat som gutta til Gudny. Dessverre døde moren slik at eieren jaktet på en amme til sine søte små. Siden alt er bra med Gudny tenkte jeg at vi kan jo prøve.

– I went to get two small Chihuahua puppies (call them chi boys hereafter). They were born by cesarean section just like the boys of Gudny. Unfortunately, their mother died so the owner was looking for a bitch that had milk. Since everything is good with Gudny now I thought we could try.

Jeg tok med et skittent laken fra igår som Gudny og valpene hadde brukt. Det skulle de to chigutta få ligge i slik at de skulle få litt av lukten til valpene til Gudny før de kom hit. Er det noe en tispe kjenner igjen sine valper på så er det lukten.

– I brought a dirty sheet from yesterday that Gudny and the puppies had used. The two chi boys would have to lie in it so that they could get some of the smell of Gudny’s puppies before we arrived at my place. One can be certain of one thing and that is that a bitch recognizes her puppies by their smell.

Møkkete laken - Dirty sheet
Møkkete laken – Dirty sheet

Gud hjelpe meg. Da jeg så dem fikk jeg sjokk. De to chigutta var så små. Jeg tror de til sammen veier det hodet på en av valpene til Gudny veier. Hun som hadde dem og jeg matet de litt før chigutta og jeg dro. Dette for at de ikke skulle stresse for mye etter mat og være rolige da vi ankom hjemme.

-God help me. When I saw them I was shocked. The two chi boys were very, very, very tiny. I think they together weigh the same as one of the heads on one of
Gudny’s puppies. The lady that had them and I fed them a little before the chi boys and I left. The reason I wanted them to be fed was that I hoped they wouldn’t make too much noise. I a puppy makes a lot of noise it can irritate the bitch and she might even kill it if she thinks something is wrong with it. This was not Gudny’s puppies you know.

Chigutta - The chi boys
Chigutta – The chi boys

Time: 14:08

Jeg satte kassa med chigutta i andre enden av senga der kassa til Gudny og valpene sto. Så åpnet jeg lakenet. Gudny kom springende med en gang for å undersøke hva det var jeg hadde satt opp i senga mi. Hun hoppet opp i kassa og luktet litt på lakenet. Plutselig oppdaget hun valpene og jeg sto klar til å kaste meg frem om hun skulle angripe dem. Hun bøyde ned hodet og bet rundt den ene valpen.

– I put the box with the chi boys at the other end of my bed where the box to Gudny and her puppies stood. Then I opened the sheet. Gudny came running immediately to investigate what I had put in my bed. She jumped into the box and smelled a little on the sheet. Suddenly she discovered the puppies and I was ready to put hands into the box if she was to attack them. She bent her head down and bit around one of the puppies.

Jeg strakk frem handa og skulle til å ta valpen da jeg plutselig skjønte at Gudny ikke prøvde å skade den. Hun ville bare ha den med seg over til sine egne valper. Som sagt så gjort. Jeg løftet de to chigutta over i kassa til de andre. Gudny hoppet opp i sin egen kasse igjen og kikket på disse to nykommerne, men hun ville ikke ha noe med dem å gjøre. Jeg lot de ligge der imens jeg satte meg ved siden av kassa og ventet.

– I was about to take the puppy when I suddenly realized that Gudny didn’t try to hurt it. She just wanted to bring it over to her own puppies. As I said, as done. I lifted the two chi boys over to her puppies. Gudny jumped into her own box again and looked at these two newcomers, but she didn’t want anything to do with them. I let them lie there while I sat next to her box and waited.

Dessverre måtte jeg stoppe og filme da hun grep tak i den ene valpen. Jeg beskyttet dem litt da hun hoppet tilbake i kassa si. Jeg veide dem og den minste Mr. Collar (Hvit krage) veide 72 gr. Den største Mr. Grey veide 88 gr. Jeg kaller dem Mr. Grey og Collar bare for at de skal ha et navn imens de er her.

– Unfortunately, I had to stop filming when she grabbed one of the puppies. I protected them a little as she jumped back into her box again. I weighed them and the smallest (White collar) weighed 72 gr. The largest weighted 88 gr. I call them Mr. Grey and Mr. Collar just to have a name on them as long as they are here.

Skal de være så nær? - Are they going to be this close?
Skal de være så nær? – Are they going to be this close?

Time 14:23

Mr. Grey tok puppen med litt hjelp. Det var ikke lenge han sugde, men han prøvde i hvert fall.

Mr. Grey sucked a little with some help. It wasn’t a long time he sucked, but at least he tried.

Jeg lot Imre få spise litt slik at han kunne få igang melken. Chigutta er ikke like hardhendte som gutta til Gudny så de trengte litt hjelp slik at Gudny ga melk.

– I let Imre eat a little so he could stimulate so that the chi boys could get some milk. The chi boys are not as hard-handed as Gudny’s guys so they needed some help.

Begge spiser - Both is eating
Begge spiser – Both is eating

Time 15:43

Til slutt skjedde dette. Da ble jeg skikkelig lettet. Dette vil si at jobben min blir litt lettere siden jeg ikke behøver å vaske dem og å få dem til å gjøre i fra seg. Den delen ordner Gudny.

At last it happened. Now I was realifed. This will make my job a bit easier because I do not have to make the puppies pee and poo. Gudny does that part.

Mr. Grey spiser igjen - Mr. Grey is eating again
Mr. Grey spiser igjen – Mr. Grey is eating again

Det går mer og mer opp for meg hvor små disse chigutta er i forhold til mine. Må nesten le litt når jeg ser dem sammen.

– I realize more and more how small these chi boys are in relation to mine. I have to smile when I see them together.

Ivan, Mr. Grey and Imre
Ivan, Mr. Grey and Imre

Gudny drev og vasket Mr. Collar og da prøvde han å rømme under en av de andre valpene. Det skulle ikke Gudny ha noe av, hun tok tak i halen hans og dro ham frem. Her er det visst ingen kjære mor. Da måtte jeg le for det har jeg ikke sett noen tispe gjøre før.

– Gudny cleaned Mr. Collar and he tried to get to escape by crawling under one of the other puppies. Gudny would not have any of it, she grabbed his tail and pulled him back. Now it is Gudny who is the boss. I had to laugh because I haven’t seen any bitch do that before.

17:49

Endelig klarte Mr. Collar å suge seg godt fast på puppen. Han hadde prøvd litt før også, men sugde ikke godt nok. Denne gangen da Gudny reiste seg hang han fast. Jeg fikk reddet ham slik at han ikke mistet taket og holdt ham imens Gudny vasket de andre valpene.

– Finally, Mr. Collar managed to get a good grip on one of Gudny’s breast. He had tried a little before but didn’t suck hard enough. This time when Gudny got up he was stuck to the breast. I saved him so he didn’t lose the grip of it. Now he sucked so hard that he stayed on the breast for a long time while Godny cleaned the other puppies.

Mr. Collar spiser - Mr. Collar is eating
Mr. Collar spiser – Mr. Collar is eating
Begge spiser - Both of them is eating
Begge spiser – Both of them is eating
Mr. Collar spiser og spiser - Mr. Collar is eating and eating
Mr. Collar spiser og spiser – Mr. Collar is eating and eating

Da Mr. Collar ankom veide han 72 gr. Så gikk han ned til 70 gr. før vekten begynte å stige helt til 75 gr. Da var jeg veldig glad. Nå har han gått ned til 73 gr. Jeg kommer til å gi ham litt tillegg slik at han ikke skal miste for mye vekt.

– When Mr. Collar arrived, he weighed 72 gr. Then he went down to 70 gr. before the weight began to rise to 75 gr. Then I was very happy. Now he has lost a bit of weight and weighs 73 gr. I’m going to give him some extra milk so he won’t lose too much weight.

Mr. Grey veide 88 gr og vekten hans har steget til 95 gr. Et par timer seinere hadde sen sunket til 94 gr. Han vil også få litt tillegg før jeg legger meg til å sove et par timer slik at vekten ikke blir mindre.

– Mr. Gray weighed 88 gr and his weight has risen to 95 gr. A couple of hours later it had sunk to 94 gr. He will also get some extra milk before I go to sleep for a couple of hours so the weight does not decrease.

God natt! – Good night!


Dato
Date

 Tid
Time
Ivan
Hvit
White
Ian
Blå
Blue
Imre
Grønn
Green
Idris
Rød
Red
12.04.201919:00235204232213
14.04.201914:10261211252224
15.04.201910:00291227269243
16.04.201916:54325243302266
17.04.201914:16351  263  328  292
18.04.201914:45356  289  354  325
19.04.201911:30385304380338

2 kommentarer til «4 ble til 6 – 4 became 6»

  1. Hei . Har fulgt med på dem siden familien la ut ropet om hjelp på Ammehjelp siden. Gråter masse tårer , ikke vanskelig det ♥️ . Så nå håper jeg alt går bare bra med dere alle fremover

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.