Tuttas andre – Tutta´s second

16.09.2018

Jammen var det is på bilruta i dag. Det vil si at det var kaldere i dag enn igår. Nå er Kong Vinter i ferd med å ta oss inn og påkledningen blir der etter. Det var forresten første gang denne høsten at jeg har opplevd det.

– Sure, there was ice on the car window today. It will say that it was colder today than yesterday. Now, King Winter is about to take place. And our dressing will be a lot of warm clothes. By the way, it was the first time this fall that I have experienced it.

Is på ruta - Ice on the window
Is på ruta – Ice on the window

Ellen kom og plukket opp Tutta og meg. Vi skulle nemlig på utstilling i dag også. Kaldt var det så både Tutta og jeg var godt kledd i dag også. Siden Tutta oppførte seg som den galeste hund igår valgte jeg å ta med meg Mango som støtte for Tutta i dag. Det kunne kanskje hjelpe litt å bruke Mano som forbilde. Mango slapp å bruke genseren sin hele tiden.

– Ellen came and picked Tutta and me up so that we could be transported to the dog show again. Cold it was and both Tutta and I was dressed in warm clothes today too. Since Tutta acted like the maddest dog yesterday, I chose to bring Mango as a support for Tutta. Maybe it could help a little to use Mano as a role model. Mango didn´t need to use her sweater all the time.

Mango, Tutta og to nye venner - Mango and Tutta and two new friends
Mango, Tutta og to nye venner – Mango and Tutta and two new friends

Mango fikk ligge litt i buret også sammen med Tutta. De la seg godt inntil hverandre. Tutta sovnet faktisk. Mango derimot lå bare og så ut av gitteret. Det eneste som syntes var henne store, sorte og vakre øyne.

– Mango got to lie in the cage a little together with Tutta. Tutta actually fell asleep. Mango, on the other hand, was looking out. The only thing that I saw was her big, black and beautiful eyes.

Mango
Mango

Det var mye kaldere i dag enn igår og det merket man på påkledningen til de som satt rundt. Kanskje det er på tide å ta med seg dyne hvis man vil hvile litt.

– It was a lot colder today than yesterday and it was shown by the clothing of others that sat around us. Maybe it’s time to take with us a duvet if one wants to rest a little.

Cold - Kaldt
Cold – Kaldt

Heldigvis var ikke Tutta like ille i dag som hun var igår. Tutta fant seg en lekekamerat. Hun var nok litt sliten og det var kanskje bra. Jeg håpet at hun ville holde koken til hun hadde vært i ringen, men jeg turte ikke la henne hvile for lenge ad gangen heller. Hun trenger nemlig å få møte fremmede hunder som er vennlige og hun kan leke med.

– Fortunately, Tutta was not as bad as she was yesterday. Tutta found herself a playmate. She was probably a little tired and maybe that was good. I was hoping that she would keep the pace until she had been in the ring, but I dared not let her rest for too long at a time either. She needs to meet dogs she dosn´t that are friendly and she can play with.

Tuttas lekekamerat - Tuttas playmate
Tuttas lekekamerat – Tuttas playmate

Innimellom trente vi litt på å stå og gå. Tutta gikk og sto som en gud. Selvfølgelig var dette utenfor ringen. Ellen var før og ut og jammen ble hundene hennes 3.dje best i gruppa.

– Once in a while, we trained how to stand and walk. Tutta stood and walked as a God. Of course this was outside the ring. Ellen was in the ring before us and became 3 Best of Group with her dog Pippi.

Gratulerer Ellen - Congratulation Ellen
Gratulerer Ellen – Congratulation Ellen

Så var det endelig vår tur. Jammen likte denne dommeren Tutta også. Denne dommeren måtte også løfte opp Tutta og kose litt ekstra med henne da Tutta var på bordet. Tutta hoppet rundt som igår, men vi klarte da å få viste så mye av frøkna at hun fikk en flott kritikk og ble 3.dje Best i Gruppa.

– It was finally our turn. The judge liked Tutta also. This judge had to lift up and cuddle a little extra with Tutta when she was on the table. Tutta didn´t mind that at all. The judge should be happy that Tutta didn´t have a bigger tounge. Tutta jumped around like yesterday, but we were able to show so much of the little miss that she got a great critique and was 3 Best in the group.

«6 mnd. Herlig! Masse utstråling! Utmerket hode + meget godt snuteparti, fine øyne, bra øre ansetning, lang, fin hals, vel anlagt skulder. Bra overlinje. Holder halen meget bra. Tilstrekkelig vinklet. Lave fine haser. God beinsteamme. Herlig gemytt, Pels i god utvikling. Valpebevegelser, med godt driv. Særdeles lovende valp 🙂    HP, 1 BTK, BIR»

– «6 months. Wonderful! Lots of charisma! Excellent head + very good muzzle, nice eyes, good ear placement, long, nice neck, good shoulder. Good topline. Hold the tail very good. Sufficient angled. Nice low hocks. Good boned. Wonderful disposition, fur in good development. Puppy movements, with good driving. Particularly promising puppy 🙂    HP, 1 BTK, BIR» (I´m sorry that I could not translate her critique better)

Tuttas kritikk - Tutta´s critique
Tuttas kritikk – Tutta´s critique

Koselig å få tatt bilde sammen med dommeren. Må si tusen takk til denne herlige dommeren også. Hun var utrolig flink med alle valpene.– Nice to get your photo taken with the judge. I have to thank the judge for today too. She was really good with all of the puppies.

Dommer: Eli-Marie Klepp, Tutta og meg - Judge: Eli-Marie Klepp, Tutta and I
Dommer: Eli-Marie Klepp, Tutta og meg – Judge: Eli-Marie Klepp, Tutta and I

Tutta fikk fine premier i dag også. Dessverre så ble det ikke noe stående bilde av frøkna. Jeg tror baken hennes var for trøtt.

Tuttas premier - Tutta´s prizes
Tuttas premier – Tutta´s prizes

Dagen ble lang og Tutta mente at det var på tide å legge seg da vi kom hjem.

– This had been a long day and Tutta thought it was time to get to bed when we came home.

På tide å legge seg! - Time to get to bed!
På tide å legge seg! – Time to get to bed!

God natt! – Good night!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.