Kenneltreff, dag 2 – Kennel gathering, day 2

10.08.2018

I dag klarte jeg jammen i meg å komme første enda jeg kom et kvarter for seint. Catharina som hadde lovet de andre frokost hadde forsovet seg så jeg rakk faktisk å sette opp de fire hindrene jeg hadde med meg før de andre kom. Det var visst løgn for Hilde som eier Storm og Nova kom like etter meg.

– I came first today also even thought I arrived 15 minutes late. Catharina had promised the others breakfast and had overslept so I manage to put up the four obstacles before they arrived. That was a lie. Hilde arrived just after me.

Dermed fikk Nova og Storm lekt litt med Eva og Tutta. Hilsningsritualet var foregikk veldig pent og forsiktig slik det skal gjøres.

– Then Nova and Storm had a little play with Eva, Gudny and Tutta. The greeting ritual was done very nicely and carefully as it should be done

Nova and Tutta
Nova and Tutta

Tutta viste med hele seg at hun var underdanig ovenfor den voksne herremannen Nova. Her ser vi henne vise et dempende signal ovenfor Nova. Tutta var ikke redd ham, men hun viste ham tydelig at hun respekterte ham. Til og med tunga ble brukt.

– Tutta showed that she was submissive to the adult gentleman Nova. Here we see her show a calming signal towards Nova. Tutta was not afraid of him, but she clearly showed him that she respected him. Even the toung was used.

Tutta og Nova pratet - Tutta and Nova talked
Tutta og Nova pratet – Tutta and Nova talked

Nova var fornøyd med språket og dermed var leken igang. – Nove was satisfied with Tutta’s language and then they started to play.

Leke - Playing
Leke – Playing

Så var det Gudny som måtte igjennom et hilsningsrituale. Hun viste også at hun ikke var noen fare for Nova.

– Then Gudny had to go through a greetings ritual. She also showed that she was no danger to Nova.

Gudny and Nova
Gudny and Nova

Man kan bli litt våt når man hilser på andre hunder. – One can be a little bit wet when one greet other dogs.

Gudny
Gudny

De andre ankom og i dag skulle vi ha en gjennomgang av noen få agilityhindere. Jeg hadde med pølsa, hjulet, slalåm, vippa og en tunnel som var for liten for Korthårs Colliene. Når jeg holder kurs liker jeg å bruke en spesiell rekkefølge på hindrene. Dette gjør jeg for å gjøre det lettere for hundene.

– The others arrived and today we should have a review of a few agility obstacles. I had the closed tunnel, the tire jump, the slalom, the teeter totter and a tunnel that was too small for Smooth Collies. When I have a class in agility, I like to use a special order on the obstacles. I do this to make it easier for the dogs.

Vi startet med hjulet på bakken. Dette for at jeg fikk sjekket om hundene var redde for å stikke hodet igjennom og for å se om de turte å gå igjennom hjulet. Nekter de er det lettere å få de igjennom hjulet på bakken enn et sammenslått rør/tunnel.

– We started with the tire jump on the ground. Just to check so that none of the dogs was afraid to their head through it or walk through it. If the dogs refuse will it be easier to get them thorugh the tire than a merged tunnel.

Hjulet på bakken - Tire jump on the ground
Hjulet på bakken – Tire jump on the ground

Ingen hadde problemer med dette etter at de hadde fått prøve hjulet. – None of them had any problems with the closed tunnele after having tried the jump tire on the ground.

Pølsa - Closed tunnel
Pølsa – Closed tunnel

Jeg viste dem forskjellige måter de kunne lære hundene sine slalåm på og deltakerne fikk selv velge hvilken de ville bruke. Ikke lov å dra i båndet. Det var ikke så lett å styre armer, bein, bånd, godbit og hund samtidig når man ikke hadde gjort dette før.

– I showed them different ways to learn their dogs slalom and they got to choose witch one they wanted to use. Not allowed to pull the leash. It was not easy to control arms, feet, leash, treats and dog when one hasn’t done this before.

Slalåm - Slalom
Slalåm – Slalom
Hva nå? - What now?
Hva nå? – What now?

Dette ga mersmak. Elsker å holde agilitykurs. Jeg får vente å se hva fremtiden bringer. Uansett var deltakerne ivrige og dyktige. Tusen takk til dere som deltok for deres tålmodighet og innsatsvilje.

– I want to do this mere. Love to have agility classes. I’ll have to wait to see what the future brings. Either way, the participants were keen and skilled. Thank you very much for your patience and commitment.

Tutta syntes det  var kjedelig for hun var for ung til å være med på dette. – Tutta thought this was boring because she was too young to participate.

Tutta
Tutta

God natt! – Good night!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.