Kan vi klare det? – Can we make it?

Som jeg har skrevet før så har jeg hatt et mål med treningen til Elsa. Målet er å komme oss igjennom en utstilling hvor hun trives. Om vi klarer det vet jeg dessverre ikke enda da vi ikke har forsøkt, men denne treningsdagen fikk jeg en overraskelse.

– As I have posted before do I have a goal with the training of Elsa. The goal is to get us through a dogshow were she will love to work. If we can do it I unfortunately do not know yet because we have not tried it, but this training day, I got a surprise.

Jeg har brukt agility som trening for å få Elsa til å jobbe sammen med meg selv om det er andre tilstede. Dette er noe hun synes er kjempegøy og nå prøver jeg å overføre det til utstillingstrening. Dermed ble det første bordtrening. «Dommeren» hadde ikke Elsa møtt før. Før jeg satte henne på bordet lot jeg Elsa få gå bort til dommerens bein på eget initiativ og lukte. Da klikket jeg og godbit ble gitt.

– I have trained agility with Elsa to show her that it can be fun to work even though it is other people and dogs there. This is something she thinks is fun and now I’m trying to transfer it to the show training. Now it was time for the first training on a table. The «judge» hasn’t Elsa met before. Before I put her on the table I let Elsa smell the «judge’s» legs on her own initiative. When she smelled her legs I clicked and a treat was given.

Elsa trakk seg ikke og jammen tok hun godbit fra «dommeren» også. Hun strakk seg faktisk frem etter godbitene. Det er noe som er skikkelig positivt. – Else did not move away from the «judge» and she even ate her treats. She did noe try to get away instead she tried to get the treats. This is really positive.

Som du sikkert legger merke til så har Elsa ikke på seg utstillingsbånd. Grunnen til dette er at jeg ikke kommer til å bruke det før jeg er sikker på at Elsa liker utstillingstrening. Setter jeg på henne et utstillingsbånd nå kan jeg ødelegge mye om hun ikke liker det vi driver med, for om hun ikke liker det så kan Elsa begynne å koble utstillingsbånd med noe hun ikke liker. Derfor bruker jeg sele på nåværende tidspunkt fordi den bruker vi når vi går tur og når vi trener agility. Altså en uniform som brukes til det meste om hun liker det eller ei.

– As you probably notice isn’t Elsa wearing a show leash. The reason for this is that I’m not going to use it before I’m sure Elsa likes show training. Do I put it on now before I know she loves the show training she might combine the show leash with something she does not like to do. I use the harness at this time because we use it when we walk and when we train agility. An «uniform» used for the most part on things she likes to do or not.

God natt! – Good night!

4 kommentarer til «Kan vi klare det? – Can we make it?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.