Hjem til Norge – Home to Norway

Imorgen ble til i dag og avreise var på agendaen, men først ville Sus H. og jeg gå en tur med de firbeinte. Det var nesten så jeg angret for jammen blåste det surt. Både ører, nese og hender var blå og stive tror jeg. jeg er ikke helt sikker for jeg kunne ikke kjenne at jeg hadde noen av dem etter turen. Før vi gikk fikk de søte små frokost.

– Tomorrow became today and I had to leave Sus H. but first Sus and I wanted to go for a walk with the dogs. It was almost as I regretted this walk beacuse of the cold wind. Both ears, nose and hands were blue and stiff, I think. I’m not entirely sure for I could not feel either of them afterwords. Before we walked gave we the sweet little small once their breakfast.

Frokost - Breakfast
Frokost – Breakfast

Arne fikk ikke frokosten i senga denne gangen, men ganske enkelt servert der han lå.

– Arne did not get breakfast in bed this time, but simply served where he lay.

Arne fikk servering - Arne got served
Arne fikk servering – Arne got served

De søte små fikk også kose seg litt.  The cute little ones got to enjoy themselves .

Leketid - Playtime
Leketid – Playtime

Så labbet ut i den kalde vinden. Det var ikke noe problem å ha med seg en kopp med te, jeg hadde jo bare to hunder i bånd.

– Then we walked out in the cold wind. It was not a problem to have my cup of tea with me, I had only two dogs on a leash.

Tekoppen var med - My cup of tea joined me
Tekoppen var med – My cup of tea joined me

Jeg ble nesten sjokkert det faktisk var is på vannet. – I was almost shocked when I saw ice on the water.

Is - Ice
Is – Ice

Den firkanta mursaken ble brukt til tegelsteinsproduksjon. – This square thing on the left was used to make bricks.

Tegelsteinproduksjon - Production of bricks
Tegelsteinproduksjon – Production of bricks

Selvfølgelig hadde abonnementet mitt fra NextGenTel sviktet meg som vanlig når jeg er i Danmark. Det virket et døgn og så virket det ikke mer. Jeg hadde nemlig tenkt å bruke googlemaps for å komme meg ut på E20 og nordover mot Sverige. Så da jeg svingte ut av gårdsplassen til Sus H. visste jeg at jeg skulle svinge til høyre, men da jeg kom til første kryss cirka femti meter fra Sus H.s gårdsplass svingte jeg til venstre. Magefølelsen min sa meg at dette var feil så jeg snudde. Heldigvis møtte jeg en mann slik at jeg fikk spurt om riktig retning. Han forklarte og i neste kryss skulle jeg til venstre. Alt vel så langt. Neste kryss tok jeg til høyre og det ble feil det også. Da måtte jeg ringe Sus H. Hun satte meg i riktig retning og nå kjørte jeg bare på gefylen. Til slutt stoppet jeg ved en bensinstasjon og spurte om veien. Jammen ble jeg overrasket da jeg hadde kjørt riktig og at jeg kunne fortsette rett frem til jeg kom til E20. Tiden jeg brukte skal ikke nevnes.

– Of course my subscription from NextGenTel failed me as usual when I’m in Denmark. It worked for 24 hours and then it stopped working. My plan were to use googlemaps to get me out on E20 and North to Sweden. So when I turned out of the courtyard of Sus H. I knew that I was going to turn to the right, but when I got to the first crossing approximately fifty metres from the Sus H. s courtyard I turned left. My gut told me that this was wrong so I turned around. Fortunately, I met a man I got to ask for direction. He explained that I needed to go left on the next crossing. All well so far. Next crossing after that I turned right and that was wrong as well. Then I had to call Sus H. She put me in the right direction and now I drove only on what my gut told me. In the end I stopped at a gas station and asked for directions. Sure, I was surprised when I had driven in the right derection by following my gut. I could straight forward until I got to the E20. The time I used to drive around I will not mention.

Så ringte veterinæren og fortalte at de hadde funnet en tynn, tynn strek på røntgenbildet som ble tatt av Gin i forrige uke. Han har blitt holdt i ro, men nå ville de sette på ham gipsskinne slik at det ikke skulle kunne bli et skikkelig brudd. De lurte på om jeg kunne komme om en time. Ingen sjanse for det fra min side så vi fikk time klokka ni morgen tirsdag.

– SThe vet called and told me that they had found a thin, thin line on the x-ray picture that was taken of Gin last week. He has been kept in a cage, but now they wanted to put on him a plaster splint so we could be sure that his leg wouldn’t break. They wondered if I could come in an hour. No chance for it from my side so we got time at 9:00 AM Tuesday.

Jeg var veldig glad for at jeg hadde radio å høre på imens jeg kjørte. Det varte helt til vi kom til Sverige. Da kuttet den også ut. Så der satt jeg da bak rattet med en helt stille bil. Hunder som snorket bak i og meg selv som satt og sang. Da jeg hadde sunget alle de tre sangene jeg kunne ble det veldig kjedelig.

– I was very happy that I couldto listen to the radio while I was driving. It lasted until we came to Sweden. Then it stopped working. So there I sat behind the wheel with a very quiet car. Dogs who was snoring behind me and myself sitting and singing. When I had sung all three songs I could, it got very boring.

Svenskegrensa - The Swedish border
Svenskegrensa – The Swedish border

Så var jeg hjemme igjen. – At last I was home.

Hjemme igjen - Back home again
Hjemme igjen – Back home again

Hjørdis var ikke sikker på om det gikk an å komme lengre ut i hagen enn verandaen. Kan vel si at det ble bråstopp på toppen av trappa.

– Hjørdis was not sure if one could walk any further than my veranda. It was a sudden stopp on the top of the stairs.

Hjørdis
Hjørdis

God natt! – Good night!

PS: Min søster sendte meg dette bildet og fortale at hun og hundepasseren Hege Marie ikke kunne komme seg ut av huset. De måtte til slutt be om assistanse fra en venninne av oss for å komme ut.

– My sister sent me this picture and told me she and the dogsitter could not get out of the house. The had to be asstisted by a friend of us to get out.

Kan ikke åpnes mer - Could not be opened more
Kan ikke åpnes mer – Could not be opened more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.