Danmark, her kommer jeg igjen! – Denmark, here I come again!

Endelig kom dagen og jeg kunne starte reisen for å komme til Sus og Kim Høpfner. De har hatt Hilde på besøk siden 27. november 2017. Det er lenge det. I hvert fall for meg og vente på når Hilde ville få løpetid om det ble paring. Paring ble gjennomført og nå var dagen kommet hvor jeg ville få se igjen frøkna mi.

– Finally the day came and I could start the journey to get to Sus and Kim Høpfner. They have had Hilde on a visit since 27.th of November 2017. It is a long time. At least for me. We had to wait for Hilde to get in season and then to be mated. The mating did happen and now the day had come that I got to see my little miss again.

Jeg startet 09.45 og da klokken var tolv hadde jeg enda ikke nådd Oslo. Bensin, olje, kjølevæske, mat og drikke måtte anskaffes og som vanlig møtte jeg noen kjente og da måtte jeg skravle litt. Og som de som kjenner meg vet da tar det litt tid. Endelig var jeg kommet til Svenskegrensa. 

– I started at 09.45 AM and when clock was twelve, I had still not reached Oslo. Gasoline, oil, coolant, food and drink had to be bought, as usual I met some people I knew and then I had to talk a little bit with them. And as those who know me know it takes some time. Finally I came to the Swedish border. 

Svenskegrensa - The Swedish border
Svenskegrensa – The Swedish border

Litt nord for Göteborg var jeg nødt til å stoppe og ha en lang pause. Jeg gikk en tur med Berit og så fant jeg et sted hvor jeg fikk litt mat i magan. Da var jeg våken igjen og kunne kjøre videre.

– North of Göteborg I needed a break. I went for a walk with Berit and then I found a place where I got some food in my stomach. Then I was awake again and was able to drive again.

Luftetur i Sverige - A walk in Sweden
Luftetur i Sverige – A walk in Sweden

Jeg skal ikke skrive om hele kjøreturen, men kan fortelle at jeg klarte å finne frem til slutt og det var jeg glad for. Jeg tror jeg var fremme omtrent 22:30. Sus H. møtte jeg ute og vi ble enige om at jeg ikke skulle si noe da jeg kom inn. Alle hundene kom løpende mot meg og var kjempeglade over å få hilse. Bare Hilde sto igjen og kikket. Jeg sa ingen ting bare sto der jeg også. Jeg smilte mot henne og da kom hun gående mot meg og begynte å lukte på beinet mitt. Hun logret ikke bare sto helt stille og luktet akkurat som om hun thadde satt fast nesa i leggen min. Det var akkurat som om hun trengte å få min lukt ordentlig inn i nesa. Så begynte hun å snuse på det andre beinet mitt. Hun sto helt stille med nesa godt plantet inn i buksebeinet mitt. Da løftet jeg Hilde opp på armen. Jeg var fortsatt helt stille. Hun snuste og snuste. Det var liksom som om hun ikke var helt sikker på om det virkelig var jeg som stod der. Så sa jeg: «Er du her!». Da raknet det helt. Hun krøp rundt i armene mine og halen gikk som en visp. Jeg må innrømme at slik hadde jeg aldri sett Hilde før. Det var nesten som om hun var i sjokk over at jeg kom inn døra.

– I’m not going to write about the entire drive, but I can tell you that I was able to find Sus and Kim’s place. Now I was happy. I think I arraived around 22:30 PM. Sus H. met me outside and we agreed in that I shouldn’t say anything when I came in. All the dogs came running towards me and was very happy to see me. Only Hilde just stood there and looked. I didn’t say anything, I just stood there as well. I smiled against her and now she came running to me and began to smell my leg. She did not wagg her tail she only stood perfectly still and smelled me just as if she needed to get my smell properly into her nose. Now she began to sniff at my leg other. Once again she stood perfectly still with her nose firmly planted into pants. I lifted Hilde  but I remained silent. She sniffed. She acted as if she was not quite sure if it really was I who were standing there. So I said: «Are you here!» Now she unravelled completely. She crawled around in my arms while the tail went like a whisk. I have to admit that I had never seen Hilde like this before. It was almost as if she was in shock over the fact that I came in the door.

Nå startet frøkna - And now the little miss started
Nå startet frøkna – And now the little miss started

Hilde la seg til og med på kjøkkenbordet for å være sikker på at jeg ikke kunne overse henne.

– Hilde lied herself on the kitchen table to be sure that I could not ignore her.

Ser du meg?! - Do you see e?!
Ser du meg?! – Do you see e?!

Jeg lot Berit være i bilen da jeg gikk inn, men nå hentet jeg henne. Litt stive bein på damene var det da de så hverandre igjen, men så var det visst godt og ha noen kjente og ligge inntil. Og slik lå de da vi spiste. 

– I let Berit stay in the car when I walked in, but now I retrieved her. Both the ladies had a bit stiff legs as they greeted each other, but then it was nice to lie next to someone known. And this is how thay lay when we ate. 

Hilde and Berit
Hilde and Berit

Nå var det sengetid og da jeg var i ferd med å sovne hadde jeg hakeholder.

– IT was bedtime and when I almost fell asleep I had a chin holder.

Hakeholder - Chin holder
Hakeholder – Chin holder

Jeg våknet midt på natta og da lå de langt nede under dyna begge to.

– I woke up during the night and then they lied inder the cover.

Under dyna - Under the cover
Under dyna – Under the cover

God natt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.