Julen synges inn – Sung Christmas in

Jeg er heldig som har gode venner og da jeg sto opp kastet jeg meg over telefonen og ringte Hege Marie og lurte på om hun hadde lyst til å gå tur sammen med gjengen og meg. Svaret var positivt så vi tok turen ut til Eggemoen og vandret i skogen der.

– I’m lucky to have good friends and when I got up I threw myself on my phone and called. I asked Hege Marie if she wanted to go for a walk together with the gang and me. The answer was positive so we took a drive out to Eggemoen and wandered in the Woods there.

Gjengen er klar for tur - The gang is ready for a walk
Gjengen er klar for tur – The gang is ready for a walk

Eva var allerede ute av bilen og gleden var stor over å få løpe rundt som en gal.

– Eva was already out of the car and show a great pleasure of running around as crazy.

Eva
Eva

Etter å ha fått på alle seler var det bare å sette det ene beinet foran det andre og la seg føre inn i vinterlandet som besto av de norske skoger.

– After getting on all of the harnesses, it was just to put one leg in front of the other and let them lead us into the winter land that consisted of the Norwegian forests.

Vakkert, ikke sant? - Beautiful isn't it?
Vakkert, ikke sant? – Beautiful isn’t it?

Vi har alle den lille kondisen vi hadde siden alle inklusiv meg selv hadde vært syk. Mango tok en liten dritepause imens Gin fulgte i Berit sine fotspor.

– We have all had lost the little shape we had since everyone including myself had been sick. Mango took a little poop break while Gin followed in Berit’s footsteps.

Gin and Mango
Gin and Mango

Jeg bare elsker skog og mark altså. – I just love the forest.

Gjengen og jeg - The gang and I
Gjengen og jeg – The gang and I
Mango i bakken - Mango in the downhill
Mango i bakken – Mango in the downhill

Det var ikke lurt med for lave støvler i dag. Snø i skoa ble kaldt. Da har man inget annet valg enn å fjerne den da.

– It was not a good idea to use low boots today. Snow in the shoes was cold. Then one has no choice but to remove it.

Hege Marie
Hege Marie

Eva var vel av de heldige som har lange bein når snølaget på bakken overstiger fem centimeter.

– Eva was the lucky one who has long legs when snow on the ground exceeds over five centimeters.

Dyp snø - Deep snow
Dyp snø – Deep snow

Hege Marie og jeg hadde en date med min datter Ida Naemy i dag og selvfølgelig ville jeg prøve en vei jeg bare hadde gått et par ganger før. Hege Marie og jeg skulle være hos Ida Naemy  til halv fire.

– Hege Marie and I had a date with my daughter Ida Naemy today and of course I had to try to walk way I had only walked two times before. Hege Marie and I had to be at Ida Naemy’s place 03.30 PM.

Min billett - My ticket
Min billett – My ticket

Hege Marie og jeg følte oss nesten som VIP i dag. Vi hadde sjåfør i form av min datter og ble kjørt direkte inn i parkeringshuset i Oslo Rådhus. Vi slapp alt som var av kø og ble loset opp på balkongen. Til og med stolene ble båret for oss.

– Hege Marie and I felt almost as a VIP today. We had a driver in the form of my daughter and were driven directly into the parking garage at Oslo’s City Hall. We did not have to stand in line to get in and was shown up on the balcony. Even the chairs were carried for us.

Hege Marie and Ida Naemy
Hege Marie and Ida Naemy

Her satt de da og ventet i spenning. De klarte til og med å ta en selfie.

– Here they sat then and waited in excitement. They managed to take a selfie

Hege Marie and Ida Naemy
Hege Marie and Ida Naemy

Den eldre garden av Søvlguttene hadde kommet på plass og nå ventet vi på de hvite små.

– The older once of Søvlguttene had come in place and now we waited on the white small.

De eldste - The oldest once
De eldste – The oldest once

Så kom de. Med de forventningene jeg hadde før konserten må jeg innrømme at da konserten var over hadde jeg sittet både med gåsehud og tårer i øynene flere ganger. For meg var dette en utrolig flott opplevelse.

– Now they came. With the expectations, I had before the concert I have to admit that when the concert was over, I had sat with both goosebumps and tears in my eyes several times. For me, this was a great experience.

Da konserten var over fikk Hege Marie og jeg se litt av Oslos rådhus vi ikke hadde sett før. Jeg var imponert over utsmykningene som var der. Veggmaleriene var helt utrolige og man kunne se hva de skulle forestille uten å måtte såkalt tolke motivene. Disse var ikke malt på en dag.

– When the concert was over Hege Marie and I got to see some of Oslo’s City Hall we had not seen before. I was impressed by the adornments. Wall paintings were absolutely amazing and you could see what they were going to imagine without having to interpret these so-called motives. These paintingsweres not done in a day.

Me and my guard
Me and my guard
Jeg lurer på hva disse navnene tilhører - I wonder what these names belong to.
Jeg lurer på hva disse navnene tilhører. – I wonder what these names belongs to.

Jammen kom jeg bort i et bilde med fire av Oslos tidligere ordførere.

Fra venstre: Landsfaderen Einar Gerhardsen, Albert Nordengen, Brynjulf Bull. Foran: Rolf Stranger

– I came across a picture with four of Oslo’s former mayors.

From the left: Our Country father Einar Gerhardsen, Albert Nordengen, Brynjulf Bull. In front: Rolf Stranger

Fire ordførere - Four Mayors
Fire ordførere – Four Mayors

Nedenfor har jeg delt fire bilder av noen av maleriene. Jeg som har høydeskrekk hadde ikke klart å utføre denne jobben selv om jeg hadde hatt talent for det. Nå skal jeg ikke påberope meg at jeg har talent for slikt altså.

– Below I have shared four pictures of some of the paintings. I’m afraid of heights and had not been able to perform this job even if I’d had the talent for it. Now I shall not invoke me that I have the talent for such a great work.

Tak maling - Roof painting
Tak maling – Roof painting

Med denne sangen ønsker jeg deg og dine en fredfull og god jul i fra gjengen og meg. Dessverre ble ingen av mine opptak med mobilen av det Sølvguttene sang noe fint derfor deler jeg denne med dere. 

– With this song, my gang and I will wish you a peaceful and Merry Christmas. This is the Silverboys singing the «Silent Night» in Norwegian. Unfortunately, none of my recordings with my phone by the Silver boys singing were any good therefore I share this video with you.

God jul! – Merry Christmas!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.