Alle på tur – Everybody on a walk

I dag ble det julekloklippen utført slik at den ferdig til jul. Deretter fikk de sin første tur siden november. Skal si det var stas for gjengen.

– Today I did the Christmasnailcutting so I do not have to think about that before Christmas. After that, we went for our first walk since November. What a joy it was for the gang.

Kan opplyse deg om at det å kle på 7 bikkjer og sette på 28 sokker tar litt tid. Deretter skal seler og bånd på. Ja, det er en kaotisk halvtime. Ikke alle var vant med sokker, men da vi kom ut skulle man tro de hadde brukt det hele livet. Burde egentlig ha filmet dem før vi gikk ut, men jeg syntes det var viktigere å få frisk luft enn å filme.

– I can enlighten you that to dress 7 dogs and put on 28 socks takes some time. Then, harness’ and leashes were next. Yes, it was a chaotic half an hour. Not everyone was used to socks on their feet, but when we came out and started walking they looked as if they had used it all their life. Should really have filmed them before we went out, but I thought it was more important to get fresh air than film them.

Endelig tur - At last a walk
Endelig tur – At last a walk

Da jeg hadde tenkt å svinge inn på jordet kom Rune nabo kjørende. Jeg spurte om han hadde lyst til å ta med seg sin gjeng og gå en runde over jordene. Det hadde han så da svingte vi opp veien hans.

– When I was going out on the field Rune neighbor came driving. I asked if he wanted to take a walk with my gang and me around over the fields. He did so we walked into his road.

Gjengen - The gang
Gjengen – The gang

Vi ble godt mottatt av Emil og Brigg da vi ankom. Alvin var fortsatt inne.

– We were received by Emil and Brigg when we arrived. Alvin was still inside.

Etter hvert ble Alvin også turklar. Ikke helt fornøyd fordi han har fått på sokker. Alvin dør nemlig litt han når han blir iført slikt.

– Alvin was ready. I was not satisfied since he had to wear socks. Alvin dies a little when we put these things on him.

Alvin klar for tur - Alvin is ready for a walk
Alvin klar for tur – Alvin is ready for a walk

Men han tok da ledelsen sammen med Eva da han skjønte at vi skulle ut av porten.

– But he took the management together with Eva when he realized that we were going out of the gate.

Endelig - At last
Endelig – At last

Alvin glemte sokkene etter hvert og syntes det var veldig greit med tur. Vil bare fortelle at de sokkene Alvin hadde på seg anbefales ikke. De fyller seg med snø og sikker ikke godt på beina. 

– Alvin forgot his socks after a while and thought it was very with the walk. Just want to tell that the socks he wore I will not recommend. They fill themselves with snow and does not sit well on his legs. 

Noen var litt treigere enn andre og da måtte vi vente litt. Stakkars Gin han fant jo så mange gode lukter så han nesten glemte at vi andre var med på tur også.

– Some was a bit slower than others and then we had to wait. Poor Gin found so many nice smells so he almost forgot that we others were on the walk with him.Da jordedelen av turen var over bar det hjemover. Alle de firbeinte var fornøyde og da hadde jeg god samvittighet. Formen vår er ikke helt på topp. Vi trenger å få gått mer slik at vi får bedre kondisjon igjen.

– When the ground part of the walk was over we found the road home. All the four-legged were happy and then I had a clear conscience. We are not back on track after the dogs had Kennel cough and Eva had pneumonia so we need to walk more.

Jeg tør ikke la mine hunder gå løs på bilveien og det er alltid et sammensurium uten like når det gjelder båndene. Kunne de lært seg å gå i en fast rekkefølge så hadde det vært fint, men dessverre så leser de ikke tankene mine.

– I don’t dare to let my dogs walk off leash on the car road so we always has a tangle without equal when it comes to the leashes. Could they learn to walk in a fixed order it had been nice, but unfortunately, don’t they read my mind.

Jeg synes jeg har lang sokkerekke, hvor lang er din? – I think I have a big ring of socks, how long is yours?

Sokketørk - Drying socks
Sokketørk – Drying socks

Eva  måtte bort i stuedøra for å sjekke om Mango og Gudny spiste og da hun kom tilbake til matskåla si var det opptatt der. Til Evas store fortvilelse kom Fru Ville Fart og stjal maten hennes. Fruen malte og koste seg slik at Eva ikke turde gå bort til matskåla si.

– Eva had to go to the living room door to check on Mango and Gudny if they were eating. When she came back to her food bowl was were somebody already eating. To Eva’s great sadness came Mrs. Ville Fart and stole her food. The Lady was purring while she was eating. Eva did not dare to go and tell Mrs. Ville Fart that it wasn’t her food.

Stakkars Eva - Poor Eva
Stakkars Eva – Poor Eva

God natt! – Good night!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.