Brannfarlig – Flammable

Når folk har spurt meg om hvilken øvelse som er den viktigste man kan lære sin hund har jeg alltid svart «Innkalling av frittløpende hund» uten unntak. Heretter tror jeg svaret mitt vil være følgende: «Lær hunden brannvarsling.»

– When people have asked me about the type of exercise that is the most important thing one can learn their dog I always have answered «Recall your dog when it is off leash» without exception. From now on, I think my answer will be the following:»Teach your Dog to be a fire alarm.»

Må innrømme at å våkne klokken fem på morningen med følelsen av at noe er galt, for så å kjenne det lukte brent ikke er en god følelse. Jeg er en slik person som slår av alt lyset når jeg legger meg, men lader mobilen om natta. Dette for at den skal være fulladet på dagtid.

– Have to admit that to wake up at five AM with the feeling that something is wrong and then a smell of something that is burning and a few seconds later I understand that it is a reality. That is not a good feeling. I am such a person that turns off all the lights when I go to bed but I charge my cell phone at night so it will be fully charged during the day.

Jeg kastet meg ut av senga og begynte å gå etter lukten. Først på badet, men ingenting galt der. Så videre til stua hvor hundene ikke helt forsto hvorfor modern vandret rundt med nesa i vært og luktet. Inn på kjøkkenet, men fant ikke noe galt der heller. Jeg kjente øverst og nederst på kjellerdøra før jeg tok i dørhåndtaket. Grunnen til at jeg gjorde det var for å kjenne om den var varm. Hadde den vært varm ville jeg ikke åpnet den i det hele tatt da det ville vært brann på andre siden av den.

– I literally threw myself out of the bed and started to walk around. First, in the bathroom, but nothing wrong there. So on to the living room where dogs were and they did understood why I wandered around with my nose in the air and smelled. Into the kitchen, but found nothing wrong there either. I put my hands on the top and the bottom of the cellar door before I tuched the door nob. The reason I did it was to know if it was warm. It had been hot, I would not open it at all because it would have been a fire on the other side of it.

Synderen for den brente lukta var denne ovnen. Jeg har vel hørt at slike ovner kunne være farlige og da jeg søkte opp hvilke som var det fant jeg ikke denne på lista. Vel, nå kan jeg opplyse deg om at denne typen også er farlig.

– The sinner for the burned smell was this heater. I’ve heard that such heaterss could be dangerous and when I googled which as it was, I did not found this on the list. Well, now I can tell you that this type is dangerous too.

Farlig - Dangerous
Farlig – Dangerous

Den smarteste øvelsen du kan lære din hund er å melde i fra om det begynner å lukte brent. Jeg husket plutselig at jeg hadde denne gamle blekka og den skal leses nøye nå for å se om jeg kan klare og få et par av mine hunde til å melde om det skulle begynne og brenne.

– The smartest exercise you can teach your dog is to tell you if it starts to smell burned. I suddenly remembered that I had this old book and I will read it carefully now to see if I can manage to get a couple of my dogs to report if this is gonna happend again. One never know. (This book is only in Norwegian)

Brannvarslingstrening - Fire alarm training
Brannvarslingstrening – Fire alarm training

Nå sitter jeg her, er kvalm av lukta og med kjellerdøra på vidt gap. Jeg kan ikke tro at jeg har hatt så flaks. Jorunn (min søster) reiste en time før jeg våknet og da hadde det ikke vært noe brent lukt i huset. At jeg skulle ha så flaks og våkne av den lukte kan jeg nesten ikke tro. For det første er jeg skikkelig forkjølet og for det andre sov jeg. 

– Now I’m sitting here, is disgusted by the smell and with cellar door wide open. I can’t believe that I’ve been so lucky. Jorunn (my sister) left an hour before I woke up and at that time it wasn’t any burning smell in the House. I’m so lucky and was waken by the smell, I can hardly believe it. First of all I have a cold and secondly I slept. 

Jeg har som mange andre lest mange historier om mobilladere som tar fyr, at slike ovner tar fyr osv, men som så mange andre og kanskje deg innbefattet så har jeg ikke tatt dette seriøst nok. Du kommer nok ikke til å ta der seriøst nå heller for det skjer jo ikke deg, men alle andre. 

– I have as many others read many stories about mobile phone chargers that catch fire, that such stoves catch fire etc, but like so many others and maybe you included I have not taken this seriously enough. You’ll probably not gonna change now either because this will never happen to you only everybody else. 

Tusen takk til min eldste sønn Roy Are som kom strake veien hit da jeg sendte ham mld klokken fem på morningen. Jeg er deg evig takknemlig.

– Roy Are (my oldest son), thank you for coming straight a way when I sent you the messagen at five AM. I am eternally grateful.

God natt! – Good night!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.