Berit har fått barn! – Berit has got some children!

Jeg fikk et svar i fra Mattilsynet. Det var kun en beskjed om at henvendelsen måtte til det lokale Mattilsynet. Så jeg venter fortsatt på svar i fra dem.

– I received a reply in from the Norwegian food safety authority. It was just a message that the inquiry had to to the local Norwegian food safety authority. I’m still waiting for a response from them.

Har sommeren bare gått og lagt seg eller? Plutselig snudde alt bare om. En kald temperatur har spredt seg over hagen her og det daler ned slike store dråper i fra himmelen. De dråpene er heldigvis ikke frosne og hvite. Det er kanskje dette som gjør til at jeg kan kalle det «sommer» på denne tiden av året.

– Has the summer gone to bed? Suddenly everything turned about. A cold temperature has spread over the garden and the thing that comes down from heaven is drops that fortunately not is frozen and white. Perhaps this is which I can call it «summer» at this time of the year.

Alle har jo bursdag en gang i året. Evas bursdag er ikke før til neste år, men det å lære seg å gå med krone slik at jeg kunne få tatt et flott bursdagsbilde til neste år syntes jeg var en god idé. Eva var ikke het enig. Vi har god tid å trene på da siden hun ikke fyller år før i mars.

– All of us has birthday once a year. Eva’s birthday is not until next year, but I thought that she should learn how to go use the Crown so that I could get a great birthday picture of her next year I thought was a good idea! Eva did not agree. We have plenty of time to work out discussion. Her birthday is in March next year.

Det skulle vært elegant - It should have been elegant
Det skulle vært elegant – It should have been elegant
Hun fikk se seg selv i vinduet på stekeoven - She got to see herself in the reflection of the ovn.
Hun fikk se seg selv i vinduet på stekeoven – She got to see herself in the reflection of the oven.
Etter at hun så seg selv, prøvde hun å spise kronen. Kanskje det var et hint. - After she saw herself she tried to eat the crown. Perhaps it was a hint.
Etter at hun så seg selv, prøvde hun å spise kronen. Kanskje det var et hint. – After she saw herself she tried to eat the crown. Perhaps it was a hint.

Da Pavel var her var det veldig varmt i været og Pavel prøvde å finne de kjøligste plassene å ligge. Det var ikke alltid like lett å finne ham selv om han er stor.

– When Pavel was here, it was very hot in the air and Pavel tried to find the coolest places to sleep. It was not always easy to find him even though he is big.

Hvor er Pavel? - Where is Pavel?
Hvor er Pavel? – Where is Pavel?
Å spise her i huset er ensbetydene med at noen ber pent- To eat in this house means that someone always asks nicely
Å spise her i huset er ensbetydene med at noen ber pent- To eat in this house means that someone always asks nicely

Berit har adoptert barna som kom hit. Berit var ikke ferdig med å spise så hun måtte sitt litt lengre i buret. Da hun oppdaget at Jorunn rotet i buret til barna sine var måltidet over. Dette er Berit sine barn og de vokter hun med livet som innsats. Eva hjelper til også med vakholdet ovenfor de små fjærkledde nøstene.

– Berit has adopted kids who came here. Berit was not finished eating so she had to sit a little bit longer in the cage. When she discovered that Jounn was messing with her kids her meal was over. These are her children and  Berit guard them with with her life. Eva helps out guarding the small feathered two legged balls.

Berit, min søster Jorunn og Mango - Berit, my sister Jorunn and Mango
Berit, min søster Jorunn og Mango – Berit, my sister Jorunn and Mango

Hun må inn i buret og sjekke om alle har det bra. De stakkars små er litt våte når hun er ferdig med å sjekke alle sammen. Har Berit spist napper de henne i skjegget hennes for da er det vått. Jeg vet ikke helt hva kommende eiere vil si til kyllinger som tror de er hund.

– She has to get into the cage and check if all is fine. Those poor little once is a little bit wet when she is finished to check them all. If Berit has eaten they pull her beard because it is wet and they might find something to eat in it. I do not know what the upcoming owners will say to chickens who think they are dogs.

Berit og ungene hennes - Berit and her kids
Berit og ungene hennes – Berit and her kids

 

Jeg tror hun har kontroll på alle nå. Eva passer på i bakgrunnen. - I believe she knows where everyone is now. Eva is guarding from the outside.
Jeg tror hun har kontroll på alle nå. Eva passer på i bakgrunnen. – I believe she knows where everyone is now. Eva is guarding from the outside.
Jammen fikk vi overraskende besøk fra nord. Kajsa og Ingela stakk innom. Det var koselig å se dem igjen. - We got a surprise visit from the North. Kajsa and Ingela stopped by. It's nice to see them again.
Jammen fikk vi overraskende besøk fra nord. Kajsa og Ingela stakk innom. Det var koselig å se dem igjen. – We got a surprise visit from the North. Kajsa and Ingela stopped by. It’s nice to see them again.

God natt! – Good night!

2 kommentarer til «Berit har fått barn! – Berit has got some children!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.