Veldig små gjester – Very small guests

Man besøker venner og bekjente og man regner da med å bli mottatt med vennlighet. Det er ikke så morsomt når vennligheten ender opp med verandaleppe. Vel veranda og veranda,det ble i hvert fall sår. Skal si Emil til naboen er hard i hodet. Ikke gi en nuffe klem når den er som mest glad.

– When one visit friends and acquaintances one hope they will greet one well. It’s not so funny when the friendliness ends up with thick lip. Well the thick and thick, it was at least sore. Have to say the neighbor´s Emil has a hard skull. Do not give a Newfoundland dog a hug when it is happy to see you.

Vondt - Hurt
Vondt – Hurt

Det å ha pynt i hagen når man har hund er ikke alltid like lett. Det er jo så koselig å sitte og høre på vannet klukke. Noen ganger er den lyden borte. Da hører man bare fresing, og her har jeg beviset på hvorfor denne vannfontenen må fylles så ofte.

– Having decorated the garden when you dog is not always easy when one has dogs there. It’s so cozy to sit and listen to the sounds of the water. Sometimes the sound is gone and one only hear the pump screaming for more water. I have the proof of why this water fountain is requiring more water so often.

Naboens vannfontene - The neighbor's water fountain
Naboens vannfontene – The neighbor’s water fountain

Jeg har jo som kjent et problem når jeg møter andre. Flokken min går helt opp i fistel og forventer å få hilse på alle vi møter. Hege Marie og jeg fant ut at ved alle turstiene på Eggemoen var vi nødt til å møte andre. Det stemte! Gudny startet det hele med å krumme ryggen for å komme først bort til møtene. Da dro hun med seg Berit og så resten av røkla. Denne gangen hadde jeg med meg våpnet mitt spruteflaska og det var bra. Fikk sprutet på hele gjengen flere ganger. Runden var på fem kilometer. Neste gang får vi gå der det er enda mere folk og dyr. Nå skal vi ha vekk dette tullet hver gang vi møter noen altså.

– I have a problem when we are out walking and I meet others. My flock goes ballistics/crazy when we meet people or other dogs. The problem is that I have not walked often enough on places where we meet others. The only thing my gang want is to greet all the dogs and people we meet. Hege Marie and I found out that we had to walk nearby all the hiking trails at Eggemoen. That is a place we could be certain of meeting others. We did! Gudny started it all when we met by  curling her back and start to squeak and bark toward the people we met. Berit goes second and then the whole gang starts. This time I had with me my gun spray bottle and that was good. I got spray water on the whole gang several times. The hiking round was five kilometers long. Next time we’ll go where there are even more people and animals. Now we are going to stop this nonsense every time we meet someone that is.

Ut på tur igjen - On a walk again
Ut på tur igjen – On a walk again
Hege Marie and Teddy
Hege Marie and Teddy

26.05.17 var vi hos veterinæren og fikk gitt Eva og Berit Rabiesvaksinene sinepluss at hele gjengen fikk markkur. Vi skal ut og reise til sommeren og da er det greit å komme inn under 28 dagers regelen angående markkur slik at vi slipper å tenke på dette når vi skal tilbake inn i Norge. Jeg ønsker nemlig at hele gjengen skal få være med hjem igjen.

– 26.05.17 we were at the vet today and Eva and Berit got their rabies vaccine plus the whole gang got dewormed. We’re going to travel during the summer and the gang has to be dewormed  to get back in to Norway. Since I started it now they will be in this 28 day rule regarding the deworming so that we don’t have to think about this when we’re going back into Norway. I want the whole gang to come back home again.

Da vi var på Gran kom en gammel kjenning, den lille yetien Pavel og hans eier. Pavel skal være hos oss i helgen. Må innrømme at jeg har blitt utrolig glad i den lille hvite gutten på fire bein.

– When we were at the Gran came an old acquaintance, the little yeti Pavel and his owner. Pavel is going to stay with us for the weekend. Have to admit that I´m incredibly fond of the little white boy on four legs.

Peter and Pavel
Peter and Pavel

Gjengen og jeg besøkte modern og stefaren min i dag. Jeg fortalte dem at jeg hadde skaffet en ny hund til dem og viste dem Pavel. De trodde ikke på meg. Pavel elsker grisefoten han fikk å gnage på. Han lå til og med i sola.

Me and my gang visited my mother and my stepdad today. I told them that I had gotten them a new dog and showed them Pavel. They did not believe me. Pavel loved the the pig’s bone. He even laid in the sun when he gnawed on it.

Pavel
Pavel

Det var så varmt at jeg lot gjengen stå ute i en binge. De fikk utdelt vær sin grisesnute. Det var visst ikke vondt. Eva var i bilen og gnagde på sin grisefot.

– It was so hot that I let the gang stand out in a pen outside. They each got a pigs nose. It certainly was something they liked. Eva was in the car and got her own pigs foot to gnaw on.

Småbikkjene fikk vært sitt griseneser - The small dogs got pignoses
Småbikkjene fikk vært sitt griseneser – The small dogs got pignoses

I dag kom det noen nye gjester som skal være her noen uker. De har aldri vært hjemmefra før og syntes nok det var litt skummelt. Eva og Berit var de som var mest interessert i disse pippende dyrene som bare lå i en haug i hjørnet på buret sitt. Jeg gleder meg til de blir tryggere. Da er det ikke sikkert Eva og Berit synes det er så kult.

– Today it came some new guests who will be here for a few weeks. They have never been away from home before and thought it was a little bit scary. Eva and Berit were those who were most interested in these small feather dressed creatures. I can’t wait until they become safer. Then it’s not likely Eva and Berit will think they are so cool.

Hva er dette? - What is this?
Hva er dette? – What is this?

Jeg husker sist jeg hadde kyllinger inne. Da hadde jeg hundene Lotta og Emil. De kyllingene spiste av skjegget til hundene da hundene hadde spist. Dette var Lotta sine babyer. Harald står foran henne.

– I remember the last time I had chickens inside. Then I had the dogs Lotta and Emil. The chickens ate of their beard to clean it after the dogs had eaten. Those chicken was Lotta´s babies. The rooster Harald stands in front of her.

Harald and Lotta
Harald and Lotta

Her er de som voksne. De kom stadig inn og ville ha selskap og gjerne litt mais.

– Here they are as grown. They always came in so that they got some company and hoped to get some corn too.

Harald, Arthur and Thomas
Harald, Arthur and Thomas

God natt! – Good night!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.