Se og lær Timmy (Bjørn)- See and learn Timmy (Bjørn)

Brages ting er pakket. Vi har overholdt alle veterinærbesøk og alle papirer er fyllt ut og stemplet av veterinær og sendt til karantenestasjonen Brage skal til når han lander på sin øy hvor han skal bo sammen med Heidi Line. Kjenner at det er litt vemodig inni meg etter som han skal reise så langt.

– Brages things are packed. We have complied with all the veterinary visits and all paperwork is done and stamped by the veterinarian and sent to the quarantine station Brage is going to when he lands on his island where he will live with Heidi Line. I feel a bit sad inside of me because of the distance it will be between me and both Heidi Line and Brage.

 Brage reiste på fredag. Island blir Brage´s nye hjem. Jeg er glad jeg kjenner eieren og vet at hun er glad i gutten sin. Må takke henne for tillitten for de ukene han har vært her. Brage ble kjempeglad da han skjønte hvem det var som kom inn døra. Da Heidi Line fikk satt seg ned i stolen ville han ligge på fanget og det gjorde han helt til Heidi Line og han reiste.

– Brage left on Friday. Iceland will be his new home from now on. I’m glad I know the owner and know that she is fond of her boy. Have to thank her for her trust in me and leave Brage here for those weeks he has been here. Brage was so happy when he realized who it was who came in my door. When Heidi Line sat down in a chair he would lie on your lap and he did that until Heidi Line and he left. 

Timmy (Bjørn) bare elsker å henge sammen med de store gutta. Både Brage og Den lille yetien Pavel må passe på hvor de setter beina sine.  

– Timmy (Bjørn) just love to hang with out with the big boys. Both Brage and the little yeti Pavel has to be careful with their legs and where they put them. 

Det ble stille i huset, for jeg leverte Eva til Catharina (Oppdretter og hovedeier på Eva), fordi Eva skulle på utstilling (NKK i Bø). Dermed var  det bare den Lille yetien  Pavel, griffene og Berit igjen her i huset. Jammen ble det god plass i stua og resten av huset selv med en yeti her.

– It is quiet in the house now for I delivered Eva to Catharina (breeder and we own Eva together.), because Eva was going to an exhibition (NKK in Bø). Thus, it was just the little yeti Pavel, griffs and Berit left in my house. And now it was plenty of space in the living room and the rest of the house even with a yeti.

Jeg våknet 06:54 lørdag morgen av at Gudny og Berit knurret til hverandre under dyna. Jeg sto opp og sendte dem meget strengt ut av soverommet og lukket døra. Jeg vet ikke om jeg rakk å sovne igjen før jeg våknet av bjeffing ute i gangen. Jeg prøvde å be gjengen om å holde kjeft, men de ga seg ikke. Til slutt måtte jeg bite i det sure eplet å stå opp. Jammen var det kaldt i gangen da jeg lukket opp soveromsdøra. Jeg labbet ut av soverommet for jeg var nødt til å finne ut hvorfor det var så kaldt. Jeg skjønte det raskt for verandadøra sto på vidt gap. Stakkars gjeng det var ikke noe rart at de klagde. Noe jeg ikke skjønte var hvordan i all verden den hadde åpnet seg for jeg hadde da vitterligen låst den kvelden føre. Pavel satt så fint ute i hagen og solte seg. Han hadde det fint og det er jo bra at gjestene ikke har det vondt.

– I woke up 06:54 Saturday morning because of Gudny and Berit that murmured to each other under the covers. I stood up and sent them very strictly out of the bedroom and closed the door. I don’t know if I fell asleep again. I just heard barking out in the hall. I tried to ask the gang to shut up, but they did not give in. I had to bite into the sour Apple and get up. When I opened the bedroom door I thought I was going to freeze my feet of. I walked out of the bedroom and couldn´t understand why it was so cold inside. I figured it out quickly for the veranda door stood wide open. Poor gang it was no wonder that they complained. Something I did not understand was how in the world the veranda door had opened up. I had locked it last night when I went to bed. Pavel sat nicely out in the garden in the sun. It´s nice that he loves the cold temperature.

Pave koste seg - Pavel enjoyed it
Pave koste seg – Pavel enjoyed it

Pavel prøvde å flirte med Zelda noe Zelda absolutt ikke satte pris på. – Pavel tried to flirt with Zelda, but she did not like that.

Zelda and Pavel
Zelda and Pavel

Litt trøst - A little comfort
Litt trøst – A little comfort

Timmy (Bjørn) har tisset og bæsjet ute for første gang i dag 17.02.2017. Det morsomme var at i kveld løp han rundt i stua før han løp til verandadøra. Jeg slapp han ut med meg selv som selskap og jammen i meg bæsjet han ute på verandaen. Bedre han gjør det der istedenfor inne.

– Timmy (Bjørn) has peed and pooped out for the first time today 17.02.2017. The funny thing was that in the night he ran around in the living room before he ran to the veranda door. I let him out with me as a company and he pooped he out on the verande. Better he do it there instead of inside of the house.

Timmy (Bjørn) er helt forelsket i Pavel og der Pavel er, der er Timmy (Bjørn). – Timmy (Bjørn) is in love woth Pavel and where Pavel, there is Timmy (Bjørn)

Pavel, Timmy and Gudny
Pavel, Timmy and Gudny

Det er ikke lett å få Pavels oppmerksomhet, for det et litt størrelsesforskjell mellom disse to. – It isn´t easy to get Pavel´s attention because of the size.

Timmy prøver å få Pavel sin oppmerksomhet - Timmy tries to get Pavel´s attention
Timmy prøver å få Pavel sin oppmerksomhet – Timmy tries to get Pavel´s attention
Pavel and Timmy
Pavel and Timmy
Gudny, Pavel, Timmy and Hilde
Gudny, Pavel, Timmy and Hilde

Timmy ville ikke la Pavel være alene. Til og med halen til Pavel ble Timmys leke.

– Timmy (Bjørn) did not want to leave Pavel alone. Even Pavel´s tail became a toy for Timmy.

Pavles hale og Timmy - Pavel´s tail and Timmy
Pavles hale og Timmy – Pavel´s tail and Timmy

Etter hvert begynte Pavel å bli litt lei. Da brummet han litt og Timmy var flink og holdt seg litt på avstand. Gudny prøvde å smiske seg inn på Pavel ved å legge seg ned foran ham. Se og lær Timmy! Det gjorde han. Timmy la seg også ned foran Pavel for å smiske.

– Pavel began to be a little tired of Timmy. Pavel grumbled a bit and Timmy was good and kept a little bit of a distance. Gudny was trying to suck up on Pavel, and lied down in front of him. Watch and learn Timmy! He did. Timmy tried the same as Gudny.

Se og lær - See and learn
Se og lær – See and learn
Timmy (Bjørn)
Timmy (Bjørn)

Når griffene finner en solflekk må den utnyttes. – When griffene finds a sunspot, it must be used.

Timmy, Mango, Hilde and Gin
Timmy, Mango, Hilde and Gin
From left front: Mango and Hilde. Behind Mango is Berit and next to her Gudny
From left front: Mango and Hilde. Behind Mango is Berit and next to her Gudny
Gin fant sin egen solplass - Gin found his own spot in the sun.
Gin fant sin egen solplass – Gin found his own spot in the sun.

Vi dro på besøk til Heidi Ackermann Hilden og hennes to døtre. Mango, Hilde og Timmy fikk være med. Resten av gjengen måtte bli igjen hjemme. Det var ikke plass til den lille yetien Pavel og resten av gjengen i den bilen jeg kjørte da.

We went on a visit to Heidi Ackermann Hilden and her two daughters. Mango, Hilde and Timmy joined me on this visit. The rest of the gang stayed at hole. There was no room for the small yeti Pavel and the rest of the gang in the car I was driving.

Timmy fikk ny leke - Timmy got a new toy
Timmy fikk ny leke – Timmy got a new toy

Chanell lekte med Timmy i omtrent tre sekunder. Det varte lenge nok til at jeg rakk å ta et bilde av dem.

– Chanell played with him for about three seconds and I got to take a picture of them.

Chanell and Timmy
Chanell and Timmy
Tørrfisk var godt, men ikke lukta - Dried fish was nice, but noe the smell of it
Tørrfisk var godt, men ikke lukta – Dried fish was nice, but not the smell of it
Heidi utleverte godteri - Heide gave them goodies
Heidi utleverte godteri (Hilde, Mango, Chanell og Gabriella)- Heide gave them goodies (Hilde, Mango, Chanell and Gabriella)

Heidi trente dem også i sitt og bli. Det ble til og med med skjult fører.

– Heidi trained them in sit and stay. It was even with a hidden leader.

Ingen fører - No leader
Ingen fører – No leader
Som alle små barn ble også Timmy trøtt - As all small children did Timmy also get tired
Som alle små barn ble også Timmy trøtt – As all small children did Timmy also get tired

Eva kom hjem fra utstilling med flotte resultater. Hun fikk: Ex, rød, CK, CERT og BIR. Hennes kritikk: utm helhet, vakkert hode og utrykk, bra bitt, utm hals og rygg, noe knapt vinkler bak, bra brystkasse, rører seg bra, bra pelskvalitet.

– Eva came home from the exhibition with great results. She got: Excelent, red, CAC and BOB. Her criticism: excellent whole, beautiful head and expression, good bite, excellent neck and back, could have better angles behind, good brisket, moves well, good fur quality.

Jeg er virkelig stolt av de firbeinte i huset. Her bor det nå tre championer, to med et CERT hver og ei med excellent. Skal ikke klage på denne gjengen i hvert fall. 😀

– I’m really proud of the gang in this house. I live with three champions, two with a CAC each and one with excellent. I do not complain about this gang. 😀

Pavels eier kom for å hente ham. Da fikk vi svaret på hvorfor verandadøra hadde stått oppe. Jeg hadde nok glemt å låse den og vi så hvordan Pavel bare dyttet på håndtaket med snuta og labbet ut. Han ville nemlig ut til Eva. Da vet jeg det at neste gang kommer jeg til å dobbelsjekke at verandadøra er låst og ikke bare lukket.

– Pavel’s owner came to pick him up. And now I got the answer to why the veranda door had been open earlier today. I had forgotten to lock it and we saw how Pavel just pushed on the handle with his nose and walked out. He wanted to get out to Eva. Then I know that the next time I’m going to double and triple check that the veranda door is locked and not just closed.

God natt! – Good night!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.