Ut på tur igjen – On the road again

Det var morgen og hele gjengen var luftet. Døra sto opp imens jeg gjorde noe som mange har sluttet med. Da ville Bjørn ut enda en gang. Han kunne veien ut og stortrivdes i snøen i et par minutter før han løp inn igjen. Ja, du leste riktig, han løp inn igjen. Bjørn har virkelig får stablet beina og de går som trommestikker når han setter igang.

– It was morning and the whole gang had been outside. The door was open meanwhile I did something that many have stopped doing. Bjørn wanted out one more time. He knew the way out and thoroughly enjoyed himself in the snow for a couple of minutes before he ran in again. Yes, you read that correctly, he ran in again. Bjørn has really stacked his legs and they looks like drumsticks when he sets off.

Koselig med selskap på morrakvisten. - Cozy with company in the morning.
Koselig med selskap på morrakvisten. – Cozy with company in the morning.

Noen ganger lurer jeg på om han hermer etter Gin. 😉 Gin er en godt voksen kar på snart åtte. I hvert fall kan det se slik ut etter som Bjørn lagde seg hvitt skjegg.

– Sometimes I wonder if Børn imitate Gin. 😉 Gin are a nice adult male and soon he will be eight. It can look like Bjørn imitate him as he got a white beard.

Bjørn med hvitt skjegg - Bjørn with white beard
Bjørn med hvitt skjegg – Bjørn with white beard

Det kom en tykk pakke i posten med et fantastisk innhold. Den var ikke til meg for den var adressert til Gromgutten Bjørn og Brunhilde (Hilde).

– It came a thick package in the mail today with a fantastic content. It was not to me, for it was addressed to Gromgutten Bjørn and Brunhilde (Hilde).

To Brunhilde and Gromgutten Bjørn
To Brunhilde and Gromgutten Bjørn

For et innhold! Det var strikkegensere og jakker til Hilde og Bjørn. Det var pappan til Bjørn som hadde bestemt at Bjørn og Hilde trengte noen nye klær. Så da måtte eieren Inger Kvendbø hjelpe Bajazz slik at han fikk laget og levert klærne.

– What a content! There were knitted sweaters and jackets to Hilde and Bjørn. It was Bjørns dad who had decided that Bjørn and Hilde needed some new clothes. So the owner of Bajazz Inger Kvendbø had to help Bajazz so that he could make and delivered the clothes.

Fantastisk - Fantastic
Fantastisk – Fantastic

Mango elsker gjester og det gjør de andre også. Bjørn var mest opptatt av at det var melk i nærheten. Mango serverte denne gangen, men Hilde syntes ikke det var en god idé. Hun synes vel egentlig at Bjørn kunne holde seg til hennes melkeservering. Så hun slikker ham unna.

– Mango loves guests and the rest of the gang loves them too. Bjørn was most concerned that there was milk in the vicinity. Mango served this time, but Hilde thought it wasn´t a good idea. She actually thinks that Bjørn could drink the milk she gives him. So she licks him away.

En gjest - A visitor
En gjest – A visitor

Hege Marie og skulle besøke Inger, Bajazz og Maskot i dag. Inger visste ikke at vi skulle komme før hun sendte pakken. Først måtte Hege Marie og jeg gå en tur med Eva og Brage da de skulle være hjemme. Jeg var fast bestemt på at de to ungtølpene ikke skulle få dra meg bortover veien så jeg satte på båndet litt annerledes i dag og det fungerte.

Hege Marie and I are going to visit Inger, Bajazz and Maskot today. Inger did not know we were comming before she sendt the package. First Hege Marie and I had to walk Eva and Brage because the was staying home. Today I was determent not to let the drag me along in their leash so I put the leash on a little bit different. It worked.

Brage and Eva
Brage and Eva

Før vi dro måtte  Bjørn og Hilde være litt mannekenger. Bjørn stakkars prøvde seg på noen dødsrullinger bortover gulvet for han var absolutt ikke fornøyd. Ikke var det lett å holde balansen heller da han fikk på genser. 

– Before we left,  Bjørn and Hilde had to be models. Poor Bjørn, he tried to roll around on the floor for he was certainly not happy. It was not easy to keep the balance because of the sweater he got on.

Da jeg så genseren til Bjørn i pakken trodde jeg at den ville være for stor. Den var ikke det. Akkurat passe så om en uke er den vel for liten. Hilde synes det å være modell er d… kjedelig. 

– When I saw the sweater to Bjørn in the package, I thought that it would be too big. It was not. In a week or so it will be too small. Hilde thought that modeling is too boring.

Nye gensere - New sweaters
Nye gensere – New sweaters
Til og med navn på - Even her name on it
Til og med navn på – Even her name on it

Neste jakke måtte også prøves, bestemte jeg. Stakkars Bjørn. Tenk å misbruke en valp på denne måten. Jeg tenkte det var en god idé å ta ham med ut slik at han fikk noe annet å tenke på en jakka. Vel…..

– I decided that next jacket had to be tried too. Poor Bjørn. Imagine the abuse I do with my puppy today. I thought it was a good idea to take him out so he got something else to think about instead of the jacket. Well…..

Bjørn med den nye jakka - Bjørn in his new jacket
Bjørn med den nye jakka – Bjørn in his new jacket

På 70-tallet fantes det lameskjermer som så omtrent slik ut som Bjørn gjør i bildet nedenfor. Stakkars Bjørn, jakkeprøvingen føltes ikke bra med denne jakken heller.

– In the 70’s there was lampshades that looked like what Bjørn is doing in the picture below. Poor Bjørn it felt not good with this jacket either.

Bjørn lampeskjerm - Bjørn lampshade
Bjørn lampeskjerm – Bjørn lampshade

Det var nesten bedre da Bjørn og Hilde kom ut i hagen. – It was almost better when he came out in to the garden.

Bjørn og Hilde med de nye jakkene - Bjørn and Hilde in thier new jackets
Bjørn og Hilde med de nye jakkene – Bjørn and Hilde in thier new jackets

En liten og fornærmet Bjørn. – A small and the offended Børn.

Fornærmet - Offended
Fornærmet – Offended

Så bare det avgårde med Hege Marie, Bjørn, Hilde, Teddy, Gin, Berit, Gudny, Mango og meg. Alle var trygt lastet inn i bilen. Vi rakk vel å komme utenforporten hos meg da jeg kom på at jeg ikke hadde med meg et eneste hundebånd, ikke papirene Inger og jeg skulle skrive under på og ikke PCen. Det var bare å rygge tilbake. Fikk samlet alle løse deler og puttet det også inn i bilen og så bar det avgårde. Ikke en lyd hørtes fra de firbeinte.

– And now Hege Marie, Bjørn, Hilde, Teddy, Gin, Berit, Gudny, Mango and me could start our roadtrip for today. All were safely loaded into the car. We got out side of my fence when I realized that I did not have any leashes for my dogs in the car, not the papers Inger and I had to sign and not the PC. Hege Marie had to back up in front of my house again. I gathered all the loose parts and put it into your car and then we drove off again. We could not hear a sound from the fourlegged one.

Vi stoppet på bensinstasjonen på Skarnes og ringte Inger, for da husket jeg søtten i meg ikke hvor vi skulle kjøre. Jeg så etter en mur som vi skulle svinge av like etter. Hvem hadde stjålet den tro? Da jeg ringte Inger og da jeg fortalte hvor vi var hørte Hege Marie og jeg bare: Skarnes? I det sekundet kom jeg på at Inger bodde på Årnes. Det var bare å snu og kjøre tilbake mot Årnes. Heldigvis var det bare 15 minutter unna.

– We stopped at the gas station on the Skarnes and called Inger, because I didn´t remembered where we should go. I looked for a wall that we should turn by. Who had stolen it, because we could not find it? I called Inger and when I told her where we were Hege Marie and I just heard: Skarnes? In that second I remembered that Inger lived in Årnes. We had to turn and run back towards Årnes. Fortunately, it was only 15 minutes away.

Endelig var vi fremme og vi fikk lastet inn hele gjengen og alt vi hadde med oss. Inger lurte litt på hvor lenge vi hadde tenkt å bli der da hun så all bagasjen.

– Finally we were at Inger´s home and we unloaded the whole gang and all the stuff we had with us. Inger wondered a bit how long we were going to be there when she saw all of the luggage.

Så var første møte igang. Hverken Bajazz eller Gin brydde seg om Bjørn. Det var mest opptatt av å måle styrke. Det endte med at vi satt Gin i bur først. Hverken Gin eller Bajazz hadde lyst til å bli venner inne på Bajazzs territorie.

– The first meeting started. Neither Bajazz or Gin cared about the Bjørn. They were more concerned about their manly hood. It ended with that we put Gin in the cage first because neither Gin or Bajazz wanted to be friends on Bajazz´s territory.

Første møte - First meeting
Første møte – First meeting

Da Gin var fjernet hadde Bajazz tid til å lukte på sønnen sin. – When Gin was removed had Bajazz time to smell his son.

Bajazz and Bjørn
Bajazz and Bjørn

Bajazz kjente igjen Hilde og håpet at hun hadde løpetid fortsatt, men da fikk han passet sitt påsmørt.

– Bajazz recognized Hilde and hoped that she was in heat, but when he tried to flirt with her he was told in a proper manor that she wasn´t.

Bajazz, Hilde and Bjørn
Bajazz, Hilde and Bjørn

Valper må ha mat litt oftere enn de voksne og denne gangen var det mating med publikum.

– Puppies need to have food a little more often than the adults and this time Bjørn was the feed with an audience.

Bjørn spiser - Bjørn eating
Bjørn spiser – Bjørn eating

Jeg er veldig glad i vafler og det ble servert. Jeg delte i vaffel slik at alle hundene skulle få smake. Imens jeg serverte alle de firbeinte var det ei som ikke gadd å vente på sin tur og det var Gudny. Hun forsynte seg selv. Det er snart så jeg ikke tør reise og besøke Inger for en ting vet jeg nå og det er at det aldri blir et rolig besøk.

– I’m very fond of the waffles and it was served. I split a waffle into pieces so that all the dogs could have a taste. Meanwhile I served all the dogs there were one who couldn’t be bothered to wait for her turn and it was Gudny. She stole one herself. I´m not sure I dare to travel and visit the Inger again for one thingis sertain and that is that there will never be a quiet visit.

Maskot forelsket seg helt i Bjørn og Bjørn var med på leken. Berit og Maskot lekte også godt sammen.

– Maskot fell in love with Bjørn and Bjørn loved to play with Maskot. Berit and Mosket also played nice togehter.

Maskott, Bjørn, Bajazz og Hilde
Maskott, Bjørn, Bajazz, Hilde and Inger

Teddy måtte også få lov til å lufte seg så vi satte vekk Gin, Bajazz og Maskot og lot damene være løse sammen med Teddy. Det gikk helt fint.

– Teddy had to get out also so we put Gin, Bajazz ans Maskot in two cages. Teddy got to be lose togehter with the ladies. That whent well.

Akkurat her ser det ut som om Inger prøver å mekke på sofaen. Det er ikke det hun gjør altså, hun prøver bare å lokke frem Teddy. Inger får «god» hjelp fra Berit. Vel, Inger får i hvert fall hjelp av Berit til å bli kvitt vaffelen hun prøver å lokke frem Teddy med. Hilde og Mango lurer vel egentlig på hva det er hun driver med. Det er ikke så ofte de ser mennesker som «prøver å komme seg under sofaen». I hvert fall ser det slik ut for dem tror jeg.

– In this picture it looks as if Inger tries to fix the sofa. It is not what she does, she just tries to get Teddy out from it. Inger get «good» help from Berit. Well, Berit is helping Inger to get rid of the waffel she is using to lure Teddy out from the sofa with. It is not so often Hilde and Mango see people that is «trying to get under the sofa». I believe that is what it looks like this for them.

Berit, Inger, Hilde and Mango
Berit, Inger, Hilde and Mango

Siden Inger ikke klarte å få frem Teddy måtte Hege Marie og jeg trå til. Det viste seg at Teddy ikke hadde mulighet til å komme frem. Jeg fant frem en kost slik at jeg fikk sperret Teddu fra å krype lenger under sofaen imens Hege Marie prøvde å lokke ham frem med vaffel. Gutten er ikke dum. Han skjønte nok at i det øyeblikket han kom frem ville han bli satt i bur.

– Since Inger was unable to get Teddy out from the sofa Hege Marie and I to step in. It turned out that Teddy did not had a chance to get out from it. I found a brush so that I blocked Teddy from getting further under the sofa meanwhile Hege Marie tried to lure him back with a bit of a waffle. The boy is not stupid. He had realized that in that moment he came out from it, he would be put in a cage.

Jeg tror at Gudny, Hilde og Berit trodde det hadde klikket for moder´n, altså meg. Siden jeg også prøvde å komme under sofaen. De ville helst ha meg i sofaen.

– I think that Gudny, Hilde and Berit thought it had clicked for their owner, that is me. Since I also tried to get under the sofa. They would rather have me in the sofa than under it.

Gudny, Hilde, Berit and I
Gudny, Hilde, Berit and I

Til slutt så vi hodet. – And out came the head.

Så kom hodet - And then we saw the head
Så kom hodet – And then we saw the head

Hege Marie løftet sofaen slik at Teddy fikk kommet frem igjen. – Hege Marie liftet the sofa so that Teddy could get out from it.

Vi klarte det - We got it
Vi klarte det – We got it

Litt klinings ble det da han endelig kom frem. – Some kisses had to been given when he came out at last.

Teddy and Hege Marie
Teddy and Hege Marie

Familiefoto– Familyphoto

Bajazz, Hilde and Bjørn
Bajazz, Hilde and Bjørn
Familiefoto - Familyphoto
Familiefoto – Familyphoto
En trøtt liten Bjørn - A tired little Bjørn
En trøtt liten Bjørn – A tired little Bjørn

Bjørn fikk prøve bånd for første gang. – Bjørn got to try a leash for the first time.

Bjørn i bånd - Bjørn in a leash
Bjørn i bånd – Bjørn in a leash

God natt! – Good night!

Bjørns vektskalaBjørn´s weightscale
11.02.2017
23:30  1520 gr.
09.02.2017
21:10  1481 gr.
07.02.2017
21:20  1440 gr.
05.02.2017
23:57  1388 gr.
03.02.2017
23:56  1335 gr.
01.02.2017
23:45  1329 gr.
30.01.2017
22:15  1268 gr.
28.01.2017
 23:55  1232 gr.
26.01.2017
 21:45  1183 gr.
24.01.2017
 23:50  1146 gr.
14:25  1162 gr.
23.01.2017
11:15  1122 gr.
22.01.2017
 23:59  1102 gr.
14:25  1066 gr.
21.01.2017
22:42  1042 gr.
11:15  1047 gr.
20.01.2017
23:56 1027 gr.
12:56 1012 gr.
19.01.2017
21:56 1005 gr.
03:50 1005 gr.
18.01.2017
 17:22  980 gr.
 13:06  971 gr.
 01:36  964 gr.
17.01.2017
23:03  938 gr.
 16:36  929 gr.
 12:30  924 gr.
16.01.2017
23:56  924 gr.
12:45 894 gr.
15.01.2017
23:50 872 gr.
10:40 849 gr.
14.01.2017
23:35 826 gr.
12:45 811 gr.
13.01.2017
23:45 783 gr.
09:45 754 gr.
12.01.2017
23:32 726 gr.
14:44 726 gr.
11.01.2017
21:45 694 gr.
11:50 681 gr.
10.01.2017
23:40 666 gr.
13:50 661 gr.
09.01.2017
23:55 606 gr.
13:59 598 gr.
08.01.2017
23:28 580 gr.
10:20 551 gr.
07.01.2017
19:06 535 gr.
11:30 531 gr.
06.01.2017
23:50 492 gr.
10:35 481 gr.
05.01.2017
23:40 460 gr.
11:40 440 gr.
04.01.2017
23:40 411 gr.
10:20 393 gr.
03.01.2017
23:30 386 gr.
12:55 355 gr.
02.01.2017
21:40 326 gr.
14:48 315 gr.
01.01.2017
20:00 283 gr.
13:54 278 gr.
31.12.2016
18:45 253 gr.
12:20 252 gr.
30.12.2016
23:13 244 gr.
17:05 230 gr.
13:18 230 gr.
Bjørns fødselsvektBjørn´s birth weight 226 gr.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.