Uventet hjelp – Unexpected help

Har du barn husker du sikkert våkennettene du hadde da barnet ditt ikke ville sove. Den fikk Hilde og jeg i natt. Bjørn ville ikke sove. Han krabbet rundt, peip og var tydelig utilpass. Hver gang jeg sovnet startet det lille udyret på en ny runde med piping og runder rundt i kassa. Hilde prøvde til slutt å legge seg oppå han med hodet slik at han ikke fikk krabbet rundt med det resultatet at han hørtes ut som en grisunge. Det var nesten så jeg satte dem på do.

– Do you have children you might remember the nights you were awake because your baby was crying. Hilde and I experienced that last night. Bjørn would not sleep. He crawled around in the crate and whimpered. He was clearly uncomfortable. Every time I fell asleep the little beast started crawling and whimpered. Hilde tried to stop him by put her head on top of him so that he couldn´t crawl around. The result was that he sounded like a pigling. It was almost so I put them in to the bathroom.

Hilde prøvde å få Bjørn til å sove - Hilde tried to get Bjørn go to sleep.
Hilde prøvde å få Bjørn til å sove – Hilde tried to get Bjørn go to sleep.

Jeg satte igang å massere magen hans og klø ham rundt på kroppen. Da roet han seg. Det var nok godt med massasje og kos. Armen bare hang over kassekanten og fingrene gikk av seg selv. I det jeg holdt på å sovne stoppe jeg og da satte grisungen Bjørn i gang igjen. 

– I started to rub his belly and scratch him on the rest of his body. It calmed him. I just hung my arm on the crate and let my finger move. When I fall asleep my fingers stopped and the pigling Bjørn started again.

I dag da vi sto opp var jeg sikker på at Hilde både og jeg hadde mørke ringer rundt øynene. Både hun og jeg måtte tvinge oss ut av senga. Kan du gjette på hvem som lå og sov i sin søteste søvn? Riktig, Bjørn sov så søtt atte. 

I´m certain that that both Hilde and I had dark rings around our eyes when we woke up today. We had to force ourselves out of bed. Can you guess who was sleeping in his sweetest sleep? Correct, Bjørn did.

Brage er gjest her i huset for tiden. Det er broren til Eva. Han er en hund med mye lyd og er dyktig på å trave rundt. Innimellom når han legger seg kan han begynne å pipe. Jeg skjønner at han kjeder seg og ønsker oppmerksomhet. Jeg nekter å gi ham oppmerksomhet når han driver med dette for det vil bare forverre det. I da fikk jeg jammen i meg hjelp fra uventet hold. At jeg klarte å filme det uten å le er en bragd for latteren var langt oppe i halsen. Det ser kanskje unødvendig hardt ut ut i fra hva den lille hårdotten gjør, men han lærte. Hårdotten var bedre på å korrigere Brage enn jeg noen gang kommer til å bli. 

– Brage is our guest for the time being. He is the brother of Eva. He is a dog with a lot of sound and a trotter. Sometimes when he lays down he starts  to whimper. I realize that he is bored and wants attention. I refuse to give him any attention when he’s doing this. It will only worsen if I do. I rather give him attention when he is silent because that is what I want him to be. I got unexpected help from a little hairball. I managed to film it without laughing because he was told to lie still and be quiet. Not even a foot was he aloud to move. It may look unnecessary hard but the helping hairball helped out. The hairball was better to correct Brage than I ever will be.

 

Bjørn vokser - Bjørn growing
Bjørn vokser – Bjørn growing

I dag tidlig var siste gangen jeg kunne veie Bjørn uten å bruke en bolle. Da jeg tok kveldsveiingen fant jeg frem en bolle, men selvfølgelig var den så liten at han nesten klarte å krabbe ut av den før jeg rakk å se hvor mye han veide. Fikk det til til slutt, men må nok finne en større bolle imorgen.

– This morning was the last time I could weigh Bjørn without using a bowl. The bowl I found wasn´t big enough he almost managed to get out of it before I had a chance to see how much he weighed. Got it to eventually, but need to find a bigger bowl tomorrow.

Ikke stor nok - Not big enough
Ikke stor nok – Not big enough

Hilde veier til normalt 3,9 kg og den dagen hun tok keisersnittet veide hun 4,2 kg. Nå veier jeg nesten 600 gr så det er ikke lenge før Bjørn tar igjen mora si i vekt.

– Hilde´s weight is normally 3.9 kg and the day she had the cesarean section she weighed 4.2 kg. Now Bjørn weigh nearly 600 grams, so I think it´s not long before he catches up with his mother´s weight. 😉

God natt! – Good night!

Vekt på valpenPuppy´s weight
08.01.2017
23:28 580 gr.
10:20 551 gr.
07.01.2017
19:06 535 gr.
11:30 531 gr.
06.01.2017
23:50 492 gr.
10:35 481 gr.
05.01.2017
23:40 460 gr.
11:40 440 gr.
04.01.2017
23:40 411 gr.
10:20 393 gr.
03.01.2017
23:30 386 gr.
12:55 355 gr.
02.01.2017
21:40 326 gr.
14:48 315 gr.
01.01.2017
20:00 283 gr.
13:54 278 gr.
31.12.2016
18:45 253 gr.
12:20 252 gr.
30.12.2016
23:13 244 gr.
17:05 230 gr.
13:18 230 gr.
FødselsvektBirth weight 226 gr.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.