Vil du ikke, skal du – If you don´t want to, you have to

Våknet halv åtte og lesset ut hundene slik at de fikk kommet seg på sine steder ute i hagen og gjort forretningene. Hilde var siste dame ut alene sammen med meg. Berit er ikke så på´n lengre nå når det gjelder Hilde så nå kan de faktisk begynne å gå litt sammen igjen. Igår var det verre på den fronten.

– I woke up at half past seven and unloaded the dogs from their blankets so they could do some business outside. Hilde was the last one of them to do the same.  Berit is not so angry with Hilde as yesterday.

Jeg bestemte oss for, det vil si hele gjengen og jeg at vi skulle sove litt lengre enn halv åtte. Det gjorde jeg, det var ikke bare litt. Jeg våknet kvart over ett av at Hilde satt på gulvet og peste. Jeg var litt i ørska over å ha sovet så lenge. Kan ikke huske sist. Jeg rullet ut av senga og fikk gjengen ut. Hilde hoppet opp i kassa igjen og satte seg der. Hun skulle ikke ut! Hva søren vekte hun meg for?

 I decided that I wanted to sleep some more. We did, it was not just a little. I was woken by Hilde. She was complaining because she wanted to go outside. I was in the land of dreams when I woke from her noise. It´s a long time since I have slept until one O´clock at daytime. Can’t remember the last time I did it. I rolled out of bed and got the gang out. Hilde jumped in to her box with the puppy again, and sat there and just looked at me. She did not need to go out. What the heck did she mean by getting me out of bed?

Jeg bar henne bestemt ut og hun gjorde både nummer en og to så jeg var såre fornøyd med det. Frokost/brønsj/middag ble gitt og da tror jeg alle var fornøyde.

– I carried her outside and made certain that she did both number one and two. I served the gang breakfast/dinner. I think they all were pleased.

Da Hilde slapp inn igjen på soverommet hoppet hun med en gang opp i kassa. Der satte hun seg og så på flodhesten som sov stille og rolig i et hjørne. Det med stille og rolig skulle ikke Hilde ha noe av. Hun begynte å grave sønnen på hodet til han våknet og presset seg mellom han og kasseveggen. Der la hun seg godt til rette og den lille hadde ikke annet valg enn å sette i gang å spise. Noen foreldre lister seg rundt i huset for at avleggeren ikke skal våkne imens andre tydeligvis bare graver på ungen til den våkner. Ja, ja, hver sin lyst!

– When Hilde got in to the bedroom again she jumped straight in to the crate. She sat down and looked at her little hippo who was sleeping quietly in a corner. Quet was not something Hilde agreed in. She began to dig him awake on his head until he woke up and then she pushed herself between him and the cratewall. The little one had no choice but to eat. Some parents goes around on the tip of their toes so they wont wake up their baby, Hilde just dig her little one on the head to wake him.

Alle mødre har vel sin måte å holde sine små på. Det har Hilde også.

– All mothers have their way of keeping their little babies. Hilde also.

I mammas armer - In moms legs
I mammas bein- In moms legs

Et barn kan brukes til så mangt. 

I child can be used for many things. 

Som en pute - As a pillow
Som en pute – As a pillow
Som kosebamse - As a cuddly bear
Som kosebamse – As a cuddly bear
Brystvarmer - Breast heater
Brystvarmer – Breast heater
Brysttømmer - Breast empties
Brysttømmer – Breast empties
Ryggvarmer - Backheater
Ryggvarmer – Backheater
Bare kose - Just cuddle
Bare kose – Just cuddle

Når Hilde skulle spise var det ikke snakk om å slippe puppen. Der hang han da!

When Hilde ate was the alternative to let go of the breast not in his mind. 

Hang fast - Stuck to the breast
Hang fast – Stuck to the breast

Jammen er navlestrengen borte allerede og det er heller ikke noe sår der. Jeg har begynt å lure på om denne lille flodhesten trenger magebelte. Han har jo søren i meg større mage enn meg!

– The umbilical cord is gone and the wound is healed. I´m starting to wonder if this little hippo needs a belt around his stomach. His stomach is bigger than mine!

Navlestrengen er borte - The umbilical cord is gone
Navlestrengen er borte – The umbilical cord is gone

På en time la han på seg 2 gr. – In one hour he gain two gr.

Veiing pågår - Weighed him
Veiing pågår – Weighed him
Vekt på valpen – Puppy´s weight
02.01.2017
21:40 326 gr.
14:48 315 gr.
01.01.2017
20:00 283 gr.
13:54 278 gr.
31.12.2016
18:45 253 gr.
12:20 252 gr.
30.12.2016
23:13 244 gr.
17:05 230 gr.
13:18 230 gr.
Fødselsvekt – birth weight 226 gr.

God natt! – Good night!

 

 

7 kommentarer til «Vil du ikke, skal du – If you don´t want to, you have to»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.