Langturen til Hilde – Hilde´s long walk

Jeg husker da jeg fikk mine små. Jeg kunne ligge ved side av dem og studere ansiktene nøye. Bli kjent med utrykkene de kom med og innimellom så det ut som om de smilte da de sov. Til slutt klarte jeg ikke la være å klemme barna mine godt inntil meg. Det er helt sikkert mange mødre som kjenner seg igjen i det jeg skreiv nå. Jeg husker fortsatt den varmen som fylte hjertet mitt da.

– I remember when I got my children. I could lie by their side and study their faces carefully. Be familiar with the expressions they they had on their faces, and sometimes it looked as if they smiled when they slept. I had to hug and kiss them and held them against me. I´m sure many mothers recognize themselves in what I wrote now. I still remember the warmth that filled my heart at that time.

Igår kveld kjente jeg igjen den stunden. Hilde bare satt der og studerte sin lille gutt. Hun satt helt stille lenge. Bare så og så på sitt lille under. Den lille gutten sov, vred seg litt i søvne og lagde små pipelyder. Så la Hilde seg ned og vasket ham. Det var akkurat som om hun ga ham det kysset jeg ga mine som små.

– Last night, I recognized that moment. HIlde just sat there and studied her little boy. She sat completely still for a long time. Just to looked at her little wonder. The little boy slept, writhing a little in his sleep and made small wheezing noises. When she was finished looking she lied Hilde down beside her little boy and started to washed him. It was just as if she gave him some kisses I gave my little ones. 

Noe jeg ikke hadde tenkt på var hva gjør en hundemor når hun vil ligge på andre siden. Det fikk jeg se. Smart den dama der altså. Må bare understreke at det ville ikke vært like lett med flere valper. Beklager dårlig filmkvalitet.

– Something I had not thought about was what do the dog mother do when she will lie on the other side. I was lucky and got to see it, you can see it also in the video. Smart girl I have. Must emphasize that it would not have been as easy with several puppies. Sorry bad quality on the video.

I dag var Hilde ikke fornøyd, hun måtte bli med meg på langtur. Da ville jeg være sikker på at Hilde fikk gjort både nummer en og to. Samtidig fikk hun leet litt på seg. Heldigvis kom både nr en og to så da behøvde jeg ikke tenke mer på det. Damer som har vært igjennom et keisersnitt bør røre litt på seg så da fikk hun gjort det også. Godt med en langtur rundt i hagen.

– Hilde was not happy with me today, she had to go for a long walk together with me. I just wanted to be sure that Hilde had done both number one and two. At the same time she had to move a bit. Luckily, she did both number one and two so I do not have to worry about it. Ladies who have been through a cesarean section should move around a little. Well Hilde and I did it with a long walk around our garden.

Hilde og Gudny på langtur - Hilde and Gudny on the long walk
Hilde og Gudny på langtur – Hilde and Gudny on the long walk

Det er nyttårsaften og når man har glemt noe på butikken er det godt å få hjelp.

It´s new year´s eve and when something is forgotten it´s nice to get some help.

Mine hjelpere - My helpers
Mine hjelpere – My helpers

Mine gjester ankom og jammen i meg begynte de å løsne ting fra veggen. 😀

– My guests arrived and then they started to loosen thing on the wall. 😀

Jorunn and Hege Marie
Jorunn and Hege Marie

Tallulah oh Lexi har blitt tryggere på hunder nå. De hadde forresten ikke noe valg på det området når det er her. 🙂

– Tallulah and Lexi are safer around the dogs now. They had choice in that area when they are here. ?

Noen av hundene som var her i kveld - Some of the dogs that was here tonight
Noen av hundene som var her i kveld – Some of the dogs that was here tonight

Noen av dere tenker sikkert av jeg var gal som lot så mange hunder være her i kveld, men Hilde ville heller være hos oss i stua enn å ligge sammen med valpen sin på soverommet. Litt av grunnen var nok maten hun luktet. Hilde har spiste veldig godt og i dag fikk hun en liten bit med kalkun og så har hun fått starter mousse iblandet valpefor. Hun slukte søren i meg over en dl med den maten.

– Some of you might think I´m crazy to have so many dogs here when Hilde has her puppy. I can comfort you and tell you that Hilde preferred to be with us in the living room than stay alone in the bedroom with her puppy. I believe that was because of all the food she could smell. Hilde has eaten very well today. She got a small piece of turkey and she has been fed starting mousse mixed with puppyfood. She ate over a dl.

Siden det var så mange hunder her var det litt vanskelig å plassere alle da de fikk kveldsmaten så Brage og Eva måtte spise ute i kveld. Brage er broren til Eva.

– Since there were so many dogs here, it was a little difficult to place everyone when they got supper so Brage and Eva had to eat outside. Brage is on of Eva´s borthers.

Brage and Eva
Brage and Eva

Ingen av hundene kunne brydd seg mindre om rakettene som ble skutt opp rundt her. Det var vi glade for. Da klokken var halv ti spurte jeg Lexi om hun ville legge seg. Svaret jeg fikk var helt klart og tydelig: «Ja». Dermed var den samtalen over om å sove for den lille damen. Derfor var det bare Tallulas som holdt frem til 2017 åpnet dørene og 2016  sa takk for seg.

– None of the dogs cared about the noise that started those last minutes of 2016 and lasted over to 2017. Half past nine did I ask Lexi if she wanted to go to bed. Her answer was clear: «Yes». Therefor it was only Tallulah that was awake when 2017 came over us.

Og så begynte det nye året - And the new year began
Og så begynte det nye året – And the new year began
Vekt på valpen – Puppy´s weight
31.12.2016
18:45 253 gr.
12:20 252 gr.
30.12.2016
23:13 244 gr.
17:05 230 gr.
13:18 230 gr.
Fødselsvekt – birth weight 226 gr.

GODT NYTT ÅR – HAPPY NEW YEAR

 

 

 

2 kommentarer til «Langturen til Hilde – Hilde´s long walk»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.