Hannhundens kjønnsorgan

HANNHUNDENS KJØNNSORGAN

Paring: Når en hannhund parer en tispe vil han henge sammen med tispen en stund. Hannen kan da løfte bakbeinet over ryggen på tispa og snu seg slik at de blir stående med baken mot hverandre. Slik kan de stå alt i fra noen minutter til over en time. Ikke alle hanner løfter beinet over ryggen på tispa.

At hannen henger sammen med tispa skyldes at et spesielt svampelegeme ved roten av hannens penis hovner opp slik at hannen hindres i å trekke seg ut etter selve paringen. Denne sammenlåsningen har ingen kjent funksjon annet enn at man tror at den er tilpasset slik for at det skal sikre at hannen er den som blir far til kullet. Når de er sammenlåst får sædcellene tid til å svømme hunnens eggceller i møte og når de henger slik har ingen andre hanner mulighet til å pare seg med tispen.

Hannhundens kjønnsorgan
Hannhundens kjønnsorgan
Erigert penis hos hund
Erigert penis hos hund

En kommentar til «Hannhundens kjønnsorgan»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.