Mangos drektighet

09.12.2013

Mango skulle egentlig være hos sin oppdretter Astrid for paring. Mango ble avlevert og skulle være noen dager. Så viste det seg at Astrid fikk igjen sin hannhund som heter Misha og med to valpekull, løpetispe og paring ble det litt mye. Astrid og jeg ble enige om at jeg hentet Mango og Ice. Som sagt så gjort. Jeg hentet begge. Ice skulle bo hos meg fra nå av.


10.12.2013

På denne måten startet det hele. Mango og Ice klarte det helt selv. De paret seg på verandaen, men fordi det var så kaldt bar jeg dem inn i stua. Mango og Ice paret seg kun denne dagen. En gang på morgenen og en gang på kvelden.

Mango og Ice paret seg.
Mango og Ice paret seg. Dette vil det si at terminen ble den 11. februar 2014.

17.12.2013

Mango hvilte mye om dagen. Det var merkelig, men det virket som om de hadde skjønt at hun var drektig. Jeg visste ikke om hun var det eller ikke på daværende tidspunkt. Jeg merket bare at Hilde og Ice passet ekstra godt på Mango.  Fin liten griffegjeng. Ice har roet seg blant hundene og begynner også å finne seg til rette med kattene. Papegøyene er han fortsatt litt på vakt ovenfor, men det går seg nok til det også.

Mango ble passet på.
Mango ble passet på. Visste de noe jeg ikke visste?

20.12.2013

Mango og Ice på tur. Mango henger fortsatt med, men vil helst bare ligge i sofaen. Det er ikke mer enn ti dager siden paring og jeg begynte nå å mistenke at det var noe på gang fordi Mango hadde forandret oppførsel.

Mango først og Ice etter.
Mango først og Ice etter.

24.12.2013

Julen kom og vi kunne merke at Mango hang med med hodet. Hun sov mye og orket ikke de lange turene. Hun la på seg mye og raskt. Dessverre hadde jeg ingen vekt å veie henne på.

Det er bare fjortende dagen i dag. Lurer på om hun får et helt fotballag!?!?!

Fra v: Lotta, Hilde Mia, Mango, Ice på armen til julenissen og Knerten på skuldra.
Fra v: Lotta, Hilde Mia, Mango, Ice på armen til julenissen og Knerten på skuldra.

11.01.2014

Bare Mango fikk sitte på fanget så spilte det ingen rolle hvordan hun satt.

Mangos mage vokste og vokste.
Mangos mage vokste og vokste.

Mango hadde begynt å få stor mage. Vi var spente nå i ventetiden på hvor mange hun gjemte i magen.


19.01.2014

Magen er diger allerede. Det var omtrent denne størrelsen jeg hadde forventet at Mango skulle ha den siste uken.

Magen ble større og større.
Magen ble større og større.

26.01.2014

Magen vokste, vokste, vokste og vokste. Nå begynte jeg å lure på om hun snart kom til å sprekke.

Hilde var og er tynn som en liten flis, men hun legger nok på seg når tiden kommer hun også. Da tenker jeg ikke på drektighet, men det å bli voksen.

Hildeflisa og Mango
Hildeflisa og Mango

31.01.2014

Nå har magen blitt til ett fjell. Ett stort fjell. Kanskje det er Ararat?

Dermed fikk jeg et sengefjell.
Dermed fikk jeg et sengefjell.

Det å sove sammen med Zelda var fortsatt greit. Bare 10 dager igjen. Terminen er den 11. februar 2014 og da kan Mango få puste fritt. Godt er det, for hun har pustet tungt en stund. Til vanlig veide Mango ca. 4,4 kg. Nå aner jeg ikke hvor mye hun veier.

Zelda og Mango hadde sine powernaps.
Zelda og Mango hadde sine powernaps.

02.02.2014

Mange fedre lurer på om barna deres vil kjenne dem når barnet blir født. En ting pappaen kan gjøre er å fortelle eventyr eller synge etc. for at barnet skal kjenne igjen stemmen.

Kanskje Ice gjorde det samme med snorkingen sin?!?!?!?! 😉

Kanskje Ice lytter. ;)
Kanskje Ice lytter. 😉

Uff, Mango har enda ni dager igjen. Det var nesten så jeg kjøpte et rullebrett som passet henne slik at hun kunne hvile magen på det. Jeg lurte litt på hva jeg utsatte Mango for nå altså. Hun er veldig tungpustet. Det har kun blitt korte turer på henne på grunn av pusten.

På torsdag skal jeg ut og handle inn en del som trengs til en valpefødsel.

Aviser: Har samlet inn massevis.

Tørkerull: Trenger noen flere.

Absorberende laken: I tilfelle det trengs.

Sløv saks: Det har jeg dessverre ikke. Brukes til navlestrenger. Den må kokes og lagres sterilt.
Sterilt snørre/kateterklyper: Knyte navlestrenger om nødvendig. En helt ny rull med tanntråd er enkel å knyte og er steril. I steden for tråd kan du bruke kateterklyper som kokes.

Telefon og telefonnummer: Til veterinæren som er på vakt.

Termometer: Gjerne digitalt

Vekt: Som viser gram. Det hadde jeg.

Ei lita bok: Dette for å notere fødselsvekt og hvordan valpene øker i vekt fremover.

Druesukker: Hjelper hunden til få energi. Lager styrkedrikk av det.

Zoolac: For å stabilisere magen etter fødsel er greit å ha i huset om det skulle trenges.

Hønsebuljong og hønsekjøtt: Kokes og er naturlig. Lett for magen dette fordi tispen vil komme til å spise en del av morkakene.

Lommelykt og halsbånd/kobbel: For lufteturer i mørket.

Til meg selv: Teppe, lesestoff, te og mat…

Burde egentlig ha kjøpt det som må kjøpes, men det holder om jeg gjør det på torsdag. Mango har jo ikke termin før til neste mandag.

Det er snart så jeg lurer på om jeg bør sette på et korsett for å være sikker på at Mango ikke sprekker.
Det er snart så jeg lurer på om jeg bør sette på et korsett for å være sikker på at Mango ikke sprekker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *