Kryptokisme

Kryptokisme er en tilstand der den ene eller begge testiklene ikke befinner seg i pungen som de skal. Gjennomsnittlig er ca. 5 % av alle hannhunder kryptokide, men forekomsten varierer fra 1 – 15 % mellom ulike raser. Testiklene kan være i buken eller i lyskekanalen. Ordet kryptokisme betyr gjemt testikkel. Kryptokisme er arvelig. Tilstanden er knyttet til et ressesivt gen, dvs. at begge foreldrene må være bærere av genet for kryptokisme. Kryptokide hannhunder har normale nivåer av hormonene testosteron, østrogen, FSH og LH.

Dette er et lite utdrag av det som står på siden til Hundehelse.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.