Uten hund og pippetrening

I dag var det vanskelig å komme seg ut av senga. Smertene er store og jeg visste at det ville ta tid å gå seg til. Grunnen til at de er så store i dag er at jeg frøs veldig da jeg var på pub i går kveld. Var hjemme ved 24-tiden. Sov i hele natt. og det var ikke vondt.

Matrutinen gikk for så vidt greit, men Berit må prøve seg atter en gang. Jeg slapp med et tilsnakk mot henne. Det var jo en suksess i seg selv. Det rare var at alle klumpet seg sammen. Det har de ikke gjort før. Har ingen idé om hvorfor.

Jentene klumpet seg sammen.
Jentene klumpet seg sammen. Fra venstre bak: Mango, Mona, Gudny og Eva. Foran fra venstre: Hilde og Berit.

 

Jentene ble hjemme da Roy Are (min sønn), Tallulah og Lexi (mine barnebarn) og jeg besøkte min mor og hennes mann. Det er en stund siden jeg har hatt små barn selv og hadde glemt at det var lurt å planlegge litt. Heldigvis hadde Roy Are og Lotte (mamma til mine barnebarn) gjort en god jobb. Tallulah og Lexi hadde med mat på turen. Vi var innom en butikk og kjøpte drikke og bananer. Jammen var det bra at Roy Are var så fremsynt. Da vi hadde kjørt et kvarter var det på tide med mat. Etter maten fikk de en banan hver. Tallulah orket ikke hele sin så jeg spiste resten. Dermed orket ikke yngste frøkna Lexi heller resten av sin banan så jeg spiste resten av den også.

Vi kjørte og kjørte, så var det på tide med mere mat. Tallulah orket ikke banan, men Lexi orket. Det vil si, bare halvparten. Jeg spiste resten, man skal jo ikke kaste mat! Da jeg hadde svelget den siste biten med banan er jeg sikkert på at jeg smakte banan gjennom øra. Banan er nemlig noe man ikke eter og eter uten at det straffer seg.

Da vi kom frem ble det servert saft, kaffe, te og kaker. Lexi spiste omtrent halvparten av kakefatet, Tallulah litt mindre og vi andre fikk smakebiter av det de små ikke orket. Kjente på meg at søtt ikke var det jeg higet etter på daværende tidspunkt.

Alt må undersøkes når man er liten.
Alt må undersøkes når man er liten.
Katter er topp. Det synes i hvert fall Lexi.
Katter er topp. Det synes i hvert fall Lexi. Hun valgte en kattebamse å leke med.
Denne gangen fikk Lexi kun en halv banan. Veldig bra for magen min.
Denne gangen fikk Lexi kun en halv banan. Veldig bra for magen min.
Tallulah var veldig fornøyd over å få banan med skall å holde i.
Tallulah var veldig fornøyd over å få banan med skall å holde i.
Lexi kunne godt dele.
Lexi kunne godt dele.
Mamma
Mamma
Reidar
Reidar

 

Mamma og Reidar syntes det var koselig å få besøk av livlige små troll. Underholdning hadde vi alle sammen. Det var ikke alltid like lett å høre hva vi sa til hverandre på grunn av støynivået til de små.

 

 

 

 

 

 

Vi fant en god gammeldags gådokke. Den syntes Tallulah var skummel, men Lexi var på med en gang. Da Lexi turte, turte også Tallulah. Det som var skummelt var at beina leet seg av seg selv når man leide dokka. Det var lang utprøvning av den dokka altså.

Tallulah, dokka og Lexi.
Tallulah, dokka og Lexi.

Vi fant en litt mindre dokke også med flott fin kjole. Den likte Lexi godt.

Lexi og dokka med fin kjole.
Lexi og dokka med fin kjole.
Venter på far
Venter på far
Jeg vet ikke helt hva Roy Are og Tallulah driver med ute på verandaen. Kanskje det er karate eller linedans.
Jeg vet ikke helt hva Roy Are og Tallulah driver med ute på verandaen. Kanskje det er karate eller linedans.

Så var besøkstiden var over og vi dro hjem. Jeg med tre av den yngre generasjon som sovnet om trent før de kom inn i bilen.

Da jeg kom hjem ble firbeinte luftet og kroppen min trengte en hvil. Jeg satte meg ned i sofaen med prosjekt fugletemming. Klarte endelig å feste burpinnene deres ordentlig slik at de har flere å sitte på. Så fant jeg frem noe jeg vet de liker og holdet det i handa inne i buret deres. Slik satt imens jeg så film. Enden på visa var at den hvite pippen turte å sette seg på vannkoppen imens den andre hang på burveggen. Jeg satt vel slik i omtrent en time uten å lee handa. Da var treningsøkten med dem over. Den første kvelden de var her turte de å spise av matkoppen sin imens jeg satt ved siden av buret.

 

2 kommentarer til «Uten hund og pippetrening»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.