Gode og dårlige nyheter

Første gang jeg våknet i natt var klokken 02:15 av et mareritt. Jeg drømte om Catharina. I drømmen skulle hun absolutt ha en kvelerslange rundt livet for å mate katt-, papegøye- og kaninunger. Jeg var fly forbannet på henne da jeg våknet. Klarte å sovne etter en time med stirring opp i taket.

Våknet søren i meg en gang til da var klokka 04:25 og denne gangen var det Zelda som lå og malte i senga mi. At en katt kan male så høyt hadde jeg ikke trodd. Hun ble kastet ut og da kom jammen i meg Ville Fart inn på soverommet. Hun ble også kastet ut. Jeg endte opp med å lese og sovnet ikke før halv sju. Våknet søren i meg ikke før 10.

Jentene ble luftet og så satte jeg i gang med matrutinen. Stakkars Ville Fart. Hun skjønte ikke hvorfor alle hundene måtte være i den ytterste gangen samtidig med henne da hun ville ut.

Ville Fart ble ufrivillig med i matrutinen i dag.
Ville Fart ble ufrivillig med i matrutinen i dag.

Zelda ville også gjerne ut, men hun ville ikke hoppe ned til hundene. Hun så egentlig bare litt forarget ut over at de sto i veien.

Zelda så litt forarget ut.
Zelda så litt forarget ut.
Mona og Gudny måtte hvile litt etter maten. Valget var selvfølgelig det minste buret jeg har.
Mona og Gudny måtte hvile litt etter maten. Valget var selvfølgelig det minste buret jeg hadde.

Da jeg  kom frem til Frøistad ringte mobilen min og den beskjeden jeg da fikk har jeg ikke klart å ta inn over meg enda. Et nært familiemedlem hadde fått kreft. Jeg turte ikke tenkte på det og fant ut at jeg ville trene hundene litt før jeg dro videre.

I dag fikk jeg lurt meg inn i et valpekurs som forstyrrelse. Jentene og jeg har trent på bilrutiner, noe jeg har skrevet om før. De får ikke lov å gå ut av bilburene før de får beskjed om det. Siden jeg var i blant mange ukjente hunder bestemte jeg meg for at tiden for eksamen var kommet. Jeg klarte å få på alle jentene bånd imens jeg lot burdørene deres stå åpne. Jeg lot Mona få lov til å komme ut. Litt stolt snur jeg meg mot instruktøren og spør: «Dette var vel bra?» Jeg hadde ikke før fått sagt det før Eva var ute av bilen og løp bort til en av valpene. Berit, Gudny og Mango hoppet også ut. Hilde var den som satt igjen. Jeg kjente at den stoltheten jeg hadde hatt for 30 sekunder siden ble dratt ned i dass. Instruktøren tok tak i Eva imens jeg fanget inn de andre inklusiv Mona som jeg hadde mistet båndet til i forflippelsen.

Hilde synes det er kjedelig å vente til det blir hennes treningsøkt.
Hilde synes det er kjedelig å vente til det blir hennes treningsøkt.
Hilde klarte balansetreningen bra.
Hilde klarte balansetreningen bra.
Mango klarte "Sitt, på plass" nesten bra i dag. Jeg rakk å ta dette bildet.
Mango klarte «Sitt, på plass» nesten bra i dag. Jeg rakk å ta dette bildet.

Vi ble med på kontakttrening ved at vi skulle gå i mellom de andre hundene. Vi fikk lov å være med. Det var koselig gjort av instruktøren. Valpene var utrolig flinke selv om hundene og jeg valset midt i blant dem. Jeg hadde som vanlig seks damer å holde styr på. Det var absolutt ikke lett å gå i mellom de andre. Men vi kom da igjennom det med litt av æren i behold. Rhodesian Ridgebackvalpene heter Nestor, Maya og Adele. Det var også en voksen Ridge der, men henne vet jeg dessverre ikke navnet på, pluss en ung Ridgehanne som heter Elvis.

Jeg var invitert opp til min eksmann og dama hans. Ungene kom også så vi hadde noen fine timer sammen. Da fikk jeg vite at den bilen jeg hadde hentet i Askim var min bursdagsgave. Kjenner at tårene triller i skrivende stund av takknemlighet til mine barn. De skulle visst hvor glad jeg var og er i dem uten at de hadde gitt meg en bil.

Matrutinen i kveld gikk ikke bra. Bare kaos. Jeg skjønte hvorfor og det var på grunn av telefonen jeg mottok tidligere i dag. Jeg fikk stoppet dem og fulgte rutinen. I skrivende stund ligger et par av jentene og gnager på okseører imens de andre sover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.