Vinterdress til hund

Jeg har prøvd mange modeller av dekken og dresser på mine hunder. De fleste jeg har prøvd har vært slik at beina til hunden kryper opp i beina på dressen, eller så har snøen lagt seg godt inn under ett eller annet sted på plagget hunden har hatt på seg. Derfor endte jeg opp med å sy dress til Mango og Ice Man.

Legger ut mønsteret her slik at dere kan lage maken selv. Denne dressen har vært veldig bra da snøen ikke krabber inn i den og beina holder seg der de skal være. Mønsteret ligger nederst i innlegget.

Ice Man likte den godt i kulda da han oppdaget at han faktisk kunne gå i plagget.
Ice Man likte den godt i kulda da han oppdaget at han faktisk kunne gå i plagget. Jeg sydde dressene forskjellige under magene. Mango er tispe og fikk mer stoff bakover under magen.
Jeg fant en gammel skibukse
Jeg fant en gammel skibukse som hadde et stoff som var glatt og som snøen ikke ville feste seg til.
Litt prøving må til under syingen
Litt prøving må til under veis i syingen. Ice Man var ikke helt fornøyd med all på- og avkledningen.
Som dere ser har jeg ikke satt i strikk nederst på beina. Dette har gjort til at beina til Ice Man ikke har krøpet opp i beinet på dressen og blitt sittende fast.
Som dere ser har jeg ikke satt i strikk nederst på beina. Dette har gjort til at beina til Ice Man ikke har krøpet opp i beinet på dressen og blitt sittende fast. Jeg har sydd fast en strikk rundt midjen på dressen slik at den holder seg på plass uten at hunden får beina inn i dressen og snøen legger seg heller ikke inn i dressen og gjør hunden kald.
Bak har jeg også sydd i en strikk rundt kanten. Dette gjør at man kan tre på denne dressen som en genser og slipp både glidlås og borelås.
Bak har jeg også sydd i en strikk rundt kanten. Dette gjør at man kan tre på denne dressen som en genser og slipp både glidelås og borelås.
Dressen er tilpasset Ice Mans hals slik at det ikke kommer snø til her heller.
Dressen er tilpasset i halsen også. Dette for at det ikke skal komme snø til her heller.
Dette er mønsteret jeg brukte. Du må selv tilpasse det til din hund. Jeg lagde dette av et gammelt laken jeg hadde. Jeg syntes det var lettere å bruke da for da kunne jeg prøve det på hunden og være sikker på at målene ville stemme.
Dette er mønsteret jeg brukte. Du må selv tilpasse det til din hund. Jeg lagde dette av et gammelt laken jeg hadde. Jeg syntes det var lettere å bruke for da kunne jeg tråkle det sammen og prøve det på hunden. Dette for å være sikker på at målene ville stemme. Jeg forandrer lengden på stykket under magen i forhold til om jeg sydde til en tispe eller hannhund.

LYKKE TIL!

 

 

 

 

 

2 kommentarer til «Vinterdress til hund»

    1. Bare hyggelig. 🙂 Jeg har brukt det til Griffon Belge, Petit Brabancon og Korthåret Collie….Jeg lagde mønsteret av et gammelt laken. Har sydd noen dekke og kjøpt dekken, men de fyller seg alle med snø i brystet så derfor velger jeg å lage hele dresser eller dekken med bein i foran.Jeg lager beina litt korte uten strikk nederst for da er det ikke så lett å sette fast beina i dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.