Godbiter – Treats

Hjemmelagede godbiter blir billigere i lengden enn om du kjøper ferdige godbiter.

– Homemade treats is cheaper than those you buy in the store.

Kokt okselever - Boiled ox lever
Kokt okselever – Boiled ox lever

La okseleveren avkjøle seg natten over. Det vil da være lettere å skjære dem opp. De smuldrer mindre. Skjær okseleveren i strimler. 

– Let ox liver cool off overnight. It will then be easier to cut them up because they crumble less. Cut the ox liver into strips.

Når jeg kutter opp okseleverstrimlene er jeg nøye på størrelsen slik at de er tilpasset min hund. Jeg ønsker at mine hunder skal kunne trene over en lengre periode uten å bli for mette. 

– When I’m cutting up ox liver strips, I am carefully on the size here, so that they are customised to my dog. I want my dogs to be able to work over a longer period of time without being for full.

Disse terningene legges på bakepapir slik at papiret trekker til seg fuktigheten i fra terningene.

– These ox liver dice are added on the cookie sheet so that the sheet attracts moisture from the dices.

Nå skal leverbitene tørke i stekovnen i cirka to til tre timer. La ovnsdøren stå litt oppe slik at fuktigheten slipper ut. Jeg putter en tresleiv i døråpningen slik at ovnsdøra holder seg oppe.

– Now I let the liver dices dry in the cook stove for about two to three hours. Leave the oven door slightly open so that the moisture gets out. I put a wooden spoon in the doorway so that the door stays up.

Ferdig tørket lever. – Finished, dried ox liver.

Leverbitene skal være myke inni når de er ferdige eller kan det ta lang tid for hunden å tygge dem.

– The ox liver dices should be soft inside or it can take a long time for the dog to chew them.

Legg leverterningene til avkjøling. Pass på at det ikke blir fuktig under bitene når de avkjøles. Disse må ligge i fryseren om de skal oppbevares i mer enn et døgn.

– Cool down the ox liver dices. Make sure that it does not become moist under them while you cool them down. These ox liver dices must be put into the freezer if you are to keep them for more than 24 hours.

Du kan bruke annen type kjøtt også. For eksempel gås, kylling, sau, gris, ribbe, indrefilét etc. Det er bare fantasien som setter grenser.

– You can use other types of meat too. Goos, chicken, sheep, pig etc. It is only your imagination that stops you.

FLERE OPPSKRIFTER UNDER LINKEN HJEMMELAGET.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.