Hundekjøttpudding med grønnsaker

Ingredienser:

Ca. 500 – 600 gram med mager kjøttdeig.

3 stangselleri – hakket.

2 gulerøtter – revet.

1 eple – skrellet og kuttet i terninger.

2 egg.

2 skiver hvitt brød – revet fra hverandre i mindre biter.

1 kopp havregryn.

1 kopp hvetekim.

1 – 2 spisesskjeer med tomatpurrè.

Topping:

4 mellomstore poteter – i terninger.

3 gullerøtter -kuttet i terninger.

1 stangselleri – i terninger.

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Smør en stor langpanne med nøytral olje, sett den til side for senere bruk.

3. Bruk hendene eller bruk varsomt en kjøkkenmaskin til å blande sammen kjøttdeig, grønnsaker, egg, brød, havregryn, hvetekim og tomatpurrè.

4. Del massen/deigen inn i 4 like store deler, form hver del til et brød. Sett brødene i langpannen som du har gjort klar, fordel poteter, gulrøtter og stangselleri som topping over brødene. Dekk deretter langpannen med folie.

5. Stek i 80 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.

6. La de avkjøles, før du pakket en og en kjøttpudding i pose. Frys gjerne, slik at du har de liggende om hunden skulle bli matlei igjen.

7. Bruk 1/3 del av kjøttpuddingen til hunden per måltid, gjerne med litt kokte grønnsaker som gulrot og søtpotet. Og om ønskelig kan du legge til en håndfull energi tørrfor. Denne porsjonsstørrelsen gjelder for raser på størrelse med Labrador.

FLERE OPPSKRIFTER UNDER LINKEN HJEMMELAGET.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *